Goran Marić na razgovoru kod Plenkovića: Premijer ga pozvao zbog obnove crkve

Premijer Andrej Plenković jutros je na razgovar pozvao ministra državne imovine Gorana Marića.

Razgovor su za DNEVNIK.hr potvrdili iz Vlade. Ministar se nedavno našao u fokusu javnosti u aferi oko obnove crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Iz Vlade nam je potvrđeno da su se sastali na inicijativu premijera, a ministar je Plenkovića izvijestio o svojoj ulozi u obnovi dijela samostana Majka Božje Lurdeske za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i o kupnji stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

“Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja”, rekao je Ministar Marić za Jutarnji list.

Dodao je da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila.

I u priopćenju koje je slao u petak, ministar tvrdi da u tome nije ostvario materijalnu korist.

Na pitanje novinara može li jutrošnji razgovor sa premijerom usporediti s onime koji je ministar uprave Lovro Kuščević s Andrejom Plenkovićem vodio o svojim aferama, Marić je rekao da ne.

“Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo”, kazao je ministar Jutarnjem.

Facebook Komentari