Bolnica u Biogradu dio bolničkih soba pretvorila u apartmane, u dugovima su pa ih tako misle vratiti

Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu prijeti zatvaranje. Da bi opstala, dio bolničkih soba pretvoren je u vrhunski opremljene apartmane u kojima nema čekanja na terapiju.

Naravno, samo za one pacijente koji si to mogu priuštiti. A može li se bolnica s milijunskim dugom, ali i s desetljećima dugom tradicijom popravljanja kukova i koljena, na ovaj način spasiti od propasti – otkriva RTL Danas.

Pogled na more, televizija, Internet i smještaj za pratnju u jednom od pet apartmana Specijalne bolnice za ortopediju Biograd stoji 495 kuna. Make over iz bolničkih u hotelske sobe stajao je milijun i 250 tisuća kuna

“Smisao ovog projekta je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i dugoročna financijska održivost poslovanja”, kaže Andrija Marcelić, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd.

Jer, bolnica je u dugu čak 17 milijuna kuna prema dobavljačima, pa je u jednom trenutku došao u pitanje njezin opstanak.

“Možda je ova naša kao Specijalna bolnica u malo većim dugovima. Međutim, to ne može riješiti ni ravnatelj, ni župan, nego Vlada Republike Hrvatske, odnosno nadležno Ministarstvo zdravstva”, govori Ivan Knez, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za ortopediju Biograd.

Iz Zadarske županije, pod čijom je kapom, ne planiraju je gasiti, nego spašavati ulaganjem.

“Idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim, nitko se nije javio na natječaj od zainteresiranih stoga sam siguran da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta”, kazao je Šime Mršić, zamjenik zadarskog župana.

Uz Lovransku, ova je bolnica oduvijek slovila za najbolju ortopedsku bolnicu u Hrvatskoj, pa pacijenti iz cijele Hrvatske na operacije i oporavak dolaze u Biograd.

Bolnica nastoji uvoditi nove usluge, a naglasak stavljaju na analgeziji, odnosno lišavanju pacijenata boli.

“Udarni val. To je jedna novija metoda. Jedno pola godine imamo taj aparat, pa evo, rezultati su za sada dobri”, objasnila je Iva Bobić, fizioterapeutkinja Specijalne bolnice za ortopediju Biograd, a nadovezala se i anesteziologinja Nina Marušić:

“Operiraju se uglavnom proteze koljena, kuka, ramena, rade se artroskopije koljena, ramena, gležnja. Tu dolaze pacijenti na rehabilitaciju, znači postoperativni oporavak.”

‘Obustavit ćemo isporuku lijekova i medicinskog materijala bolnicama u Dubrovniku, Osijeku i Vinkovcima’
U bolnici s tradicijom od osam desetljeća uskoro planiraju nabaviti i barokomoru. Sve kako bi bolnica sanirala što više svojih financijskih “rana”.

Facebook Komentari