Učeno rečeno: Najizazovnija turistička sezona u zadnje vrijeme

Ova turistička sezona bit će najizazovnija u proteklih nekoliko godina – čulo se tijekom predstavljanja rezultata Turističkog impulsa.

Polugodišnje izvješće za 2019.-tu pokazuje kako su najave tržišnih turbulencija bile točne. Najnoviji rezultati pokazuju da je broj rezervacija 3-7% manji u odnosu na prethodnu godinu.

– Naročiti pad osjeti se u apartmanima, apartmanskim naseljima i nakon toga u kampovima. To ne mora ništa značiti. Očekuje se značajan “last minute” i sve hotelske kompanije kažu da očekuju ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Na pad potražnje smještaja u Hrvatskoj, utječu i niske cijene u ostalim mediteranskim zemljama. Turska ove godine očekuje 50 milijuna stranih i domaćih gostiju. Stručnjaci ističu kako ni smanjenje cijena nije dugoročno rješenje – jer jednom kada padnu, teško ih je vratiti na staro.

Brojke u turizmu izgledaju dobro, a iznajmljivači u potpunom očaju, rezervacije slabe, još se i otkazuju, panika hvata: Evo objašnjenja

Facebook Komentari