Split dočekao Mišu kao kralja: Prepune Prokurative pjevale njegove bezvremenske pjesme

Praćen frenetičnim pljeskom i skandiranjem “Mišo, Mišo!”, najpopularniji hrvatski pjevač Mišo Kovač, u bijeloj košulji, crnim hlačama i sa zlatnim lančićem oko vrata, ušao je kroz gledalište na splitskim Prokurativama gdje se, njemu u čast, održavala večer “Split pjeva Mišu”.

U sklopu druge večeri Splitskog festivala nastupili su Goran Karan, Mladen Grdović, Giuliano Đanić, Dražen Zečić, Željko Bebek… praćeni budnim okom samog Miše Kovača, koji je izvedbe skladbi poput “Ostala si uvijek ista”, “Dalmacija u mom oku”, “Malo mi je jedan život s tobom”… pratio iz prvog reda publike, piše Jutarnji.

Sa šibenskom legendom Jutarnji je razgovarao tik prije početka glazbene večeri koju će Split pjevati s izvođačima, povremeno prekidajući pjevanje uzvicima: “Mišo legendo”, ostati dugo u pamćenju.

– Instinkt! Vjera! Iskrenost! I srce! To treba imati pravi pjevač! – kazao je Mišo, koji će uskoro, najavio je, objaviti album sa 120 svojih hitova.

– Odabir ću napraviti s ljudima iz Croatia Recordsa, a rukovodit ću se željama publike. Publika je meni sve. Da nema publike, rekao sam to davno novinarima, ja bih prodavao ribu u ribarnici. Što je isto častan posao, razumiješ!? – kazao je Mišo, koji je u Split došao još u četvrtak navečer, a pred velikim se vrućinama sklonio u hotel u Podstrani. Na Prokurative je došao pola sata prije početka večeri, i ne sluteći kakvu tremu izvođači njegovih skladbi imaju zato što pjevaju pred njim.

– Meni je to kao da pjevam pred svojim ćaćom. Pa Mišo je i otac i majka naše zabavne glazbe – kazao je Mladen Grdović, koji je poslušao Mišin odjevni savjet i na Prokurativama blistao u elegantnom odijelu.

Vlado Kalember prisjetio se kako mu je upravo Mišo svojedobno dijelio muške savjete, preporučujući mu da svakako oženi lijepu ženu. Ivo Amulić Mišinu pjesmu “Najljepše su oči moje majke” je izveo s klapom Rišpet, na oduševljenje svoje mame koja je bila u publici, ali je istaknuo kako mu je Mišina najdraža pjesma bila i ostala “Ostala si uvijek ista”.

– Tu je pjesmu pjevao Giuliano. Neka! Ja je pjevam od svoje osamnaeste godine, i pjevat ću je sve dok mogu pjevati. Tu pjesmu ja doživljavam kao našu, narodnu pjesmu, a uostalom, i Mišo je naš – on je naše pravo narodno blago – rekao je Amulić.

Facebook Komentari