Kuščevićeva ostavka stvar dogovora s Plenkovićem

Premijer Plenković koalicijski sastanak u povodu zahtjeva partnera, ponajprije HNS-a, za smjenjivanje ministra uprave Lovre Kuščevića vrlo vjerojatno neće sazvati ovaj tjedan.

Plenković je, naime, u Bruxellesu na pregovorima o formiranju najvažnijih institucija EU, potom slijedi sjednica Vlade, ali i premijerov službeni put u Poljsku.

Dok je premijer u Bruxellesu, gotovo svi HDZ-ovi partneri izjasnili su se da ministar Kuščević zbog otkrivenih nekretninskih afera treba otići iz Vlade, piše Večernji list. Prvi je to artikulirao HNS, ali svojim zahtjevom upućenim preko medija narodnjaci su, izgleda, razljutili premijera.

Izvori bliski Plenkoviću poručuju da je to bio nelojalan potez HNS-a jer dva tjedna, koliko se u medijima vrte Kuščevićeve afere, HNS-ovci, tvrdi izvor blizak premijeru, ni Plenkoviću ni ikome u vodstvu HDZ-a nisu spomenuli da bi Kuščević trebao biti smijenjen.

– Namjere HNS-a nisu do kraja jasne, smeta li im zaista Kuščević ili su tu temu otvorili zbog drugih interesa, no na sve njihove poteze znat ćemo odgovoriti. Čak i njihova neformalna odluka da na predsjedničkim izborima podrže kandidata socijalista, Milanovića, nije najnormalnija kada ste partner u Vladi desnog centra. Takvo što je potpuno neuobičajeno i na razini EU. Ali neće to štetiti Kolindi Grabar-Kitarović – rekao je Večernjem listu izvor iz Vlade.

Očekuje li premijer da ministar uprave sam podnese ostavku, u njegovu krugu nisu ni potvrdili ni demantirali nego su poručili da će to biti stvar dogovora Plenkovića i Kuščevića te da će premijer nakon povratka iz Bruxellesa ponovno razgovarati s ministrom uprave, piše Večernji.

Facebook Komentari