HNS ne odustaje od smjene Kuščevića: Protiv bogatog ministra koalicijski partneri, ali i sve više HDZ-ovaca

Fotelja ministra uprave Lovre Kuščevića sve se više trese. Na HNS-ovu poruku da traže hitan sastanak s premijerom od kojeg će tražiti smjenu ministra, predsjednik Vlade Andrej Plenović tek je odgovorio da organski ne podnosi ultimatume. Kako doznajemo, HNS-u se nije javio, a Narodnjaci od svoga zahtjeva neće odustati.

HNS je tijekom vikenda poslao jasnu poruku da Lovro Kuščević mora napustiti Vladu. Iako su mahom izbjegavali odgovor na pitanje što ako Plenković ne udovolji njihovu zahtjevu, DNEVNIK.hr doznaje da će na zahtjevu inzistirati.

Rekonstrukciju Vlade, koja je nužna već sad zbog odlaska Marije Pejčinović Burić, očekuju najkasnije do rujna. Premijer Andrej Plenković posljednjih je dana zaokupljen europskim temama, ali nakon što se vrati u Hrvatsku, morat će s partnerima sjesti za stol. Prema nekim informacijama, moguće je da će se koalicijski sastanak održati sutra. Iako, Plenkoviću se ne žuri jer ne želi da ispadne da je podlegao pritisku partnera, a raspored mu je zgusnut, pa mu je to i više nego dobar izgovor.

Osim HNS-a, i ostali koalicijski partneri traže odlazak bogatog ministra kojeg istražuje i USKOK, a i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović naglasila je moralnu odgovornost. Sve su manje šanse da Kuščević ostane u Banskim dvorima, osobito nakon što i sve više HDZ-ovaca, doduše anonimno, govori da je taj ministar postao uteg Vladi, ali i stranci.

”Ako on ima obraz kao đon ili mu nedostaje pameti da sam da ostavku, onda ga premijer Andrej Plenković mora izbaciti iz Vlade”, rekao je za Jutarnji list visoki izvor iz HDZ-a.

Iz Vlade nastoje spustiti na zemlju HNS-ov zvučni zahtjev za Kuščevićevom smjenom. Poručili su da će se sastanak vladajuće koalicije održati, ali ne hitan, nego redovan te da poruka Predraga Štromara za njih nije ništa novo ni spektakularno.

Inače, iako se spekuliralo koji su sve mogući razlozi nedolaska Ivana Vrdoljaka na HNS-ovo druženje u Svetom Martinu na Muri, dnevnik.hr doznaje da je predsjednik Narodnjaka bio odsutan zbog zdravstvenog pregleda u inozemstvu.

Facebook Komentari