Ipak se bliži kraj, Čuraj: Predložit ćemo Plenkoviću smjenu ministra Kuščevića; Mi vam nismo kao neki koji će glasati protiv ministra i očekivati biti u toj vladi

U Svetom Martinu na Muri održana je sjednica Predsjedništva HNS-a.

Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a, rekao je da je na sastanku bilo riječi o rekonstrukciji Vlade.

– Tražit ćemo od premijera hitan sastanak i na njemu ćemo predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića. Vjerujem da će premijer Andrej Plenković poslušati zdrav razum, kazao je Čuraj.

Na pitanje novinara hoće li HNS izaći iz vladajuće koalicije ako premijer ne smijeni ministra Kuščevića, Čuraj je rekao kako vjeruje da do toga neće doći.

– Mi vam nismo kao neki koji će glasati protiv ministra i očekivati biti u toj vladi, dodao je.

Govoreći o tome što najviše zamjera ministru Kuščeviću kazao je da se radi o pitanju političke odgovornosti.

– Dalje ne bi ulazio u neke spekulacije. Mislim da je svima jasno da biti ministar u Vladi zahtijeva drugačije kriterije.

Kazao je i da ne vjeruje u špekulacije da će Matija Posavec napustiti HNS.

– O tome nikada nije bilo govora. Samo u medijima sam čitao o tome, dodao je, javlja HRT.

Ultimatumi ne dolaze u obzir, ističu iz Vlade te navode da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija.

Podsjetimo, nakon što je u petak objavljeno kako će zbog niza afera HNS iznijeti zahtjev za odlaskom ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, uslijedio je ponešto drugačiji razvoj događaja.

Nakon što je u petak objavljeno kako će zbog niza afera HNS iznijeti zahtjev za odlaskom ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, uslijedio je ponešto drugačiji razvoj događaja.

Naime, kako doznaje dnevnik.hr, iz Vlade su poručili da su razgovarali s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, koji je opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv ministra Kuščevića.

Ultimatumi ne dolaze u obzir, ističu iz Vlade, te navode da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija.

HNS u nedjelju ima Središnji odbor i Predsjedništvo stranke, a tema sastanka, kako se ranije najavljivalo, trebao je biti i ministar Kuščević. Treba istaknuti da službeni zahtjev za opozivom ministra nije ni podnesen, već je riječ o zahtjevu za smjenom Kuščevića koji bi mogao biti upućen premijeru Plenkoviću.

Po navodima u petak iz same stranke, trebali su zatražiti i hitan koalicijski sastanak, kao i rekonstrukciju Vlade, budući da je ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović-Burić imenovana glavnom tajnicom Vijeća Europe, što otvara prostor i za veće izmjene u Vladi.

Potres u Vladi: HNS će tažiti smjenu Lovre Kuščevića

Share This Article