U slučaj ministra Lovre Kuščevića i njegovih nekretnina uskočio i USKOK

Prema neslužbenim informacijama u slučaj ministra Lovre Kuščevića uključio se i USKOK koji, navodno, provodi izvide vezane za ministrove nekretnine.

USKOK provodi izvide u slučaju ministra uprave Lovre Kuščevića, piše nekoliko hrvatskih medija pozivajući se na neslužbene izvore, prenosi dnevnik.hr.

Istražitelji navodno češljaju Kuščevićeve poslove s nekretninama u Supetru, piše Jutarnji list.

S Kuščevićem je razgovor obavio i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak, a u utorak je to potvrdio i novinarima. Plenković je, međutim, svog ministra uzeo u obranu tvrdeći da se radi još jednom napadu na njegove ministre.

”Razgovarali smo dosta dugo. Ono što je, na kraju, kad se svi naslovi pročitaju, kad pročitate tekstove i njegove argumente, shvatite da se cijeli krimen svodi na to da dvije nekretnine koje ima je propustio upisati u katastar. Sve ostalo je upisano u njegovoj imovinskoj kartici”, rekao je Plenković.

Dodao je da je to samo još jedan napad na njegove ministre. ‘Meni se čini da je to, rekao bih, pa jedan slijed vrlo dobro usmjerenih napada na jednog po jednog ministra. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na ministra Barišića, na ministra Marića, na ministricu Dalić, na ministra Kujundžića, na ministricu Murganić, na ministra Krstičevića. U zadnjih pet mjeseci zaista jedno bombardiranje je bilo i na ministra Tolušića, na ministricu Žalac, ministra Gorana Marića. Kuščević je sad jedno 10., on je jubilarni”, kazao je premijer.

Facebook Komentari