Drama na Hvaru: Pronađena ozlijeđena žena te mrtav muškarac; Čini se da je pokušao ubiti ženu iz osvete, pa se objesio

Večeras u 19.10 sati Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je dojavu da se u uvali Zenčišće u Jelsi nalazi ozlijeđena ženska osoba.

Policijski službenici su izišli na mjesto događaja, kao i djelatnici hitne medicinske pomoći, koji su joj pružili prvu pomoć. Prevezena je u splitsku bolnicu, s ubodnim ranama. Prema prvim informacijama nije životno ugrožena, a težina ozljeda još nije poznata.

Također, u polju u blizini mjesta gdje je zatečena spomenuta ženska osoba, pronađena je mrtva muška osoba. Prema do sada prikupljenim informacijama, smrt muške osobe nije nastupila kao posljedica kaznenog djela, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo. U tijeku je očevid.

Slobodna Dalmacija piše

– Oko 19,10 sati policija je dobila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi u uvali Zenčišće na otoku Hvaru i prema prvim informacijama radilo se o ubodnim ranama. Na mjesto događaja je odmah došla Hitna pomoć te joj je pružena medicinska pomoć nakon čega je helikopterom prebačena u KBC Split.

Kako saznaje Slobodna nije životno ugrožena, ali se za sada ne zna težina ozljeda. Istodobno je u polju u blizini mjesta događaja pronađena mrtva muška osoba, a na tijelu nema tragova kaznenog djela – kazala je Ana Čepić iz PU splitsko dalmatinske.

Iako iz policije ne izlaze s podacima kada je suicid u pitanju, neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija kako se muškarac objesio. A pozadina događaja proteže se unazad nekoliko dana.

Mještanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak navečer napao nožem litvansku državljanku i zario ga joj pet puta u tijelo. Žena je približno iste dobi kao i napadač, a nastanjena je u obližnjoj Prapatnoj.

Navodno je namjeravao ubiti pošto se želio osvetiti jer ga je ona prije 10-tak dana prijavila za silovanje. Bio je i priveden na kriminalističko istraživanje. Tada se, prema neslužbenim informacijama, branio da je to učinio jer mu je ona ostala dužna za izvođenje nekakvih građevinskih radova.

Stoga je pratio njeno kretanje i nasrnuo nožem na usamljenom mjestu. Nakon napada hladnim oružjem udaljio se u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen u blizini, kod jedne poljske kućice, gdje je izvršio suicid vješanjem.

Teško ozlijeđenu ženu su kola Hitne medicinske pomoći promptno prevezla u zdravstvenu ustanovu, gdje joj je pružena potrebna liječnica pomoć, a potom je žurno helikopterom prevezena u KBC u Splitu na daljnje zbrinjavanje.

Facebook Komentari