VIDEO Dva Eurofightera sudarila su se iznad Njemačke i srušila, jedan pilot pronađen u krošnji na stablu, drugi je poginuo

Dva njemačka borbena aviona “Eurofighter” sudarila su se iznad Njemačke, javlja RT. Nesreća se dogodila iznad istočne savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern. Jedan od pilota je preživio, visio je u krošnji kad su ga pronašli a drugi je poginuo, javljaju njemački mediji.

Nesreću je potvrdilo ministarstvo unutarnjih poslova.

Prema Luftwaffeu, dva borbena zrakoplova “Eurofightera” pala su u ponedjeljak, a još uvijek nije jasno kako je došlo do nesreće. Vjerojatno su se dva borbena zrakoplova dodirnula tijekom trenažnog leta. Zatim su pali u šumsko područje i izazvali šumske požare.

Prema izvješću “Schweriner Volkszeitung”, oba pilota su se katapultirala, ali još nisu pronađena. Pilot trećeg “Eurofightera” po BILD-ovim informacijama gledao je dok su dva zrakoplova padala i vidio padobrane.

Prema priopćenju glasnogovornika ministarstva jedan od zrakoplova pao je u blizini sela Jabel (okrug Mecklenburg) u šumu. Drugi se zrakoplov srušio južno od Nossentinera na rubu šume. Dva mjesta su udaljena desetak kilometara.

Oba zrakoplova pripadala su zrakoplovnoj eskadrili 73 “Steinhoff”, koja je stacionirana u Laageu pokraj Rostocka. Ministar unutarnjih poslova Lorenz Caffier (CDU) odletjet će na mjesto nesreće kako bi dobio informacije i imao pregled situacije, kako je rekao njegov glasnogovornik.

Facebook Komentari