Kuščević o neupisivanju kuće u katastar: Niti malo mi nije neugodno

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je novinarima prije sjednice Vlade kako mu nije nimalo neugodno što nije upisao kuću u katastar. Kaže da ništa nije skrivao.

“Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u.

To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod.

Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano”, izjavio je ministar Kuščević.

Na pitanje je li mu neugodno odgovara: “Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju”

Na pitanje da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar, te da kakvu poruku šalje kaže: “Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak.”

Na pitanje naše reporterke Katarine Brečić kako je s fotografija s booking.com-a vidljiv u dnevnom boravku i grb s prvim bijelim poljem kaže kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira pa i taj grb.

To je umjetnina? – pitala je naša novinarka

“Da to je umjetnina”, odgovorio je ministar Kuščević.

Komentirao je i situaciju oko Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. “Vidimo da ima niz razloga koje je potrebno ubaciti u zakon pa je vrijeme da se sve stiša, čuju se pravna mišljenja i onda to reguliramo”, rekao je, javlja N1.

Facebook Komentari