I dalje prijepori oko Vatrenih u Splitu: Gradsko vijeće za početak traži ispriku HNS-a….

Splitsko Gradsko vijeće poslalo je izjavu o održavanju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu.

Izjavu prenosimo u cijelosti:
“Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.
Gradsko vijeće Grada Splita traži od HNS-a korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva HNS-a prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.
Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika HNS-a kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od HNS-a i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme oprećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu.”

Share This Article