Dok se drugi bave strategijom protiv komaraca, Penava krenuo u akciju i osigurao zrakoplove za zaprašivanje iz Mađarske

Poklapanjem tri klimatološka pojma: visok vodostaj, temperatura zraka od 32 do 35 stupnjeva te dugo razbolje kiša pojavio se biološki fenomen koji se događa jednom u 10 do 15 godina, a kod nas je posljednji put zabilježen 2006. godine. Stabilizacijom vremena u Vukovaru su obavljena dva tretmana u tjedan dana namijenjena suzbijanju komaraca, objašnjava gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Za daljnje suzbijanje komaraca osigurana su 2 aviona od kojih jedan stiže iz susjedne nam Mađarske, kojima će Veterinarska stanica Vukovar vršiti tretman iz zraka nad zelenim pojasom iznad grada. Tretmani će se provoditi istovremeno (područje Vukovara, Borova naselja, Lipovače i Sotina), 21. lipnja 2019. godine, u vremenu od 19 do 23 sata.

Istoga dana provoditi će se i tretman sa zemlje (područje Sotina, Mitnice, Centra i Sajmišta).

22. lipnja 2019. godine vršiti će se tretman suzbijanja komaraca sa zemlje (područje Lipovače, Borova naselja te Lušca), kaže Penava.

Ukoliko vremenske prilike dopuste, isti postupak ponoviti će se 25. i 26. lipnja 2019. godine, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.
Veliki dio problema nalazi se u netretiranju komaraca na području susjednih naselja i općina, a Grad Vukovar ulaže iznimne napore kako bi se ovaj problem u što skorijem roku riješio, piše Penava na svom fb-u.

Grad Vukovar je na žurnu reakciju pozvao Vukovarsko-srijemsku županiju i Vladu Republike Hrvatske kako bi se uključili u borbu protiv ove pošasti kroz sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju.

Strašna najezda komaraca: Ovako izgledaju leđa nakon 45 minuta šetnje u predgrađu Osijeka; No, zašto su krvopije u tolikom broju…

Facebook Komentari