Čačić otkantao Plenkovića i HDZ: Cendravi su, s njima više nećemo ni komunicirati; Puno su veće razlike između Plenkovića i mnogih u HDZ-u nego između Plenkovića i Milanovića

U N1 Studiju uživo o predsjedničkim izborima govorio je Radimir Čačić iz Reformista. Objavio je da s vladajućom većinom više neće komunicirati.

“Unutar HDZ-a su puno veće razlike između Plenkovića i mnogih u HDZ-u nego između Plenkovića i Milanovića”, izjavio je Radimir Čačić.

Smatra da su Zoranu Milanoviću šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima veće ukoliko se kandidira Miroslav Škoro.

“Jer klerikalni, tvrđi, desni dio će u Škori naći svog kandidata, koji je sam po sebi mekan po izričaju i socijalno inteligentan. Bit će između 15 i 25 posto.”

“Naša podrška neupitno ide Zoranu Milanoviću”, ponovio je Čačić.

Na pitanje o podršci Vladi Andreja Plenkovića, kazao je da oni nikada nisu bili u koaliciji s HDZ-om “niti će biti”.

“Mi smo rekli da, nažalost, rezultati ove Vlade nas dovode do toga da ćemo izaći i iz komunikacije u projektnoj suradnji. Nećemo biti dio konzultacija, nećemo više s vladajućom većinom ni komunicirati. Tako su spori. Tako su cendravi. Zadnje što su napravili je da su išli protiv sudske odluke u odnosu na sjever, u odnosu na Varaždisnku županiju. Vlada nam je dužna ozbiljan novac. Kad je sud presudio da moraju vratiti, i na to su se žalili. Cijeli spektar zahtjeva koje prema njima imamo se ne ralizira, odnosno realizira se gotovo namjerno sporo.”, rekao je Čačić.

Facebook Komentari