Roditelji zgroženi: Profesorica djeci na ekskurziji puštala Od Vardara pa do Triglava

Ad

Profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman iz Korenice navodno je učenicima puštala pjesmu “Jugoslavijo” u autobusu kojim su išli na školsku ekskurziju. Tu je informaciju objavio portal Likaplus, a prema navodima nekih roditelja koji su zgroženi tim činom profesorice.

Roditelji su o tome izvijestili anonimno jer, piše Likaplus, ne žele imati problem s lokalnim vlastima.

Roditelji tvrde da je učiteljica u autobusu u kojem su bili učenici OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ Plitvička jezera puštala preko razglasa pjesmu “Jugoslavijo” poznatu i kao “Od Vardara pa do Triglava” koja se osamdesetih godina prošlog stoljeća smatrala neformalnom jugoslavenskom himnom.

“Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 posto nisam čula. Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek’ ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa nek’ se sluša ‘Zeko i potočić’ cijelim putem”, kazala je prozvana profesorica na upit portala Likaplus.

Isti je portal kontaktirao i vozača autobusa V.M.-a koji je potvrdio da je profesorica učenicima puštala spomenutu pjesmu.

“Prvo su unijeli u autobus neki razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusima. Kada im je “crkla” ta razglasna kutija , tada je profesorica puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala sa svojeg mobitela. Tako je pustila preko razglasa i, kako je ona rekla, “himnu Jugoslavije” i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i drugoj profesorici. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju”, kazao je vozač autobusa.

Facebook Komentari