Plenković na Tjentište poslao vijenac za heroje Sutjeske i Ivića, a bili su tamo i SDP-ovci

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poslao je izaslanika na Tjentište, na obilježavanje 76. obljetnice bitke na Sutjesci koje je održano u nedjelju. Na obilježavanju su bili i saborski zastupnici iz redova SDP-a, Arsen Bauk te Ranko Ostojić
Vladu Republike Hrvatske na Tjentištu je predstavljao bivši HDZ-ov ministar branitelja Tomislav Ivić, koji je položio vijenac i zapalio svijeću poginulim partizanima, javlja Novi list.

Na vijencu koji je izaslanik Ivić položio pisalo je: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”.

Tjentište su pohodili i saborski zastupnici SDP-a, Ranko Ostojić i Arsen Bauk, kao i brojne antifašističke udruge iz cijele Hrvatske.

Svečanost na Tjentištu protekla je uz par tisuća posjetitelja i govore u slavu heroja Bitke na Sutjesci, jedne od najvećih koja se vodila u narodnooslobodilačkoj borbi.

Oko 127 tisuća vojnika Sila osovine u okruženju je držalo 16 tisuća partizanskih boraca i 3,5 tisuća ranjenika, ali partizanske jedinice iz ovog su se obruča uspjele probiti, uz težak gubitak od 7,5 tisuća mrtvih, što je više od trećine boraca koji su primili bitku.

Gotovo polovinu poginulih partizana na Sutjesci činili su Dalmatinci, a dalmatinske brigade odigrale su herojsku ulogu u toj borbi.

Facebook Komentari