Ronaldu uručena tužba za silovanje: Portugalcu prijeti doživotni zatvor

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo optužen je za silovanje manekenke Kathryn Mayorga u Las Vegasu 2009. godine, zbog čega je tužiteljstvo u Nevadi otvorilo istragu krajem 2018. U međuvremenu je optužba povučena, ali se u subotu pojavila vijest da se proces ipak nastavlja.

Ronaldov odvjetnik potvrdio je da je nogometaš nedugo nakon incidenta 2009. potpisao izvansudsku nagodbu s Mayorgom koja ga je optužila da ju je silovao. Portugalac je službeno optužen da je 12. lipnja 2009. godine u Las Vegasu silovao tada 25-godišnju djevojku. Ona ga je tužila nakon devet godina šutnje, na koju se obvezala kada se navodno nagodila s nogometašem koji joj je platio 375 tisuća dolara (332 tisuće eura) za šutnju.

“Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali on ni u kojem slučaju nije priznao krivnju”, rekao je njegov odvjetnik Peter Christiansen.

Krajem 2018. ponovo je podignuta optužba u istom slučaju, a početkom ovog mjeseca stigla je vijest da ju je Mayorga povukla. No, čini se kako tu još nije kraj jer je u subotu došlo do novog zapleta.

Kako javlja američki portal TMZ, Ronaldu je konačno na kućnu adresu stigao poziv na sud zbog tog slučaja. Ronaldov odvjetnički tim dugo je uspješno skrivao adresu slavnog Portugalca, ali sada je tome došao kraj i poziv na sud mu je uručen, što znači da se proces može nastaviti.

Zbog prijave za silovanje koju je podnijela Mayorga protiv njega je bio pokrenut proces na sudu u Nevadi, ali ga je preuzeo federalni sud. To znači da se slučaj nastavlja, uprkos tome što je Mayorga u međuvremenu povukla optužbe.

Loša vijest za Ronalda je ta što u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila nedjelo policiji unutar četiri godine. Prijeti mu doživotni zatvor, s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon deset godina, piše Sportsport.ba.

Facebook Komentari