Previše je što glavni državni odvjetnik šuti o smrti virovitičkog pročelnika

Foto: Virovitica.net
Ad

Slučaj smrti virovitičkog pročelnika Siniše Palma i sve nejasnoće koje su ostale nakon njega u Točki na tjedan komentirali su Ivanka Toma i Ivan Pandžić.

“Neobično mi je, zanima me što DORH ima za reći i što su poduzeli zasad”, kaže Toma na pitanje je li neobično što nije bilo obdukcije virovitičkog pročelnika Palma.

“Zanima me tko je odlučio ne napraviti obdukciju. Je li policija napravila obavijesni razgovor s gradonačelnikom i ljudima koji su radili s pročelnikom. Promakli su mi odgovori na ta pitanja. Mora biti ozbiljna istraga, a najviše pitanja imam a gradnačlnika koji je rekao da je nešto znao. Kako je moguće da nije primijetio da nedostaje novac. Milijun kuna je puno i za zagrebački proračun, a kamoli za Viroviticu”, govori Toma.

Lokalni mediji objavljuju inforamcije o ovom slučaju, a Pandžić o posljednjem objavljenom tekstu kaže: “Ova istraga mora pokazati te detalje. Znakovito je i što je Plenkvoić rekao da će se sve doznati pa je sad objavljen ovaj tekst. Kirinu je sad došlo na naplatu puno toga što radi. Tekst koji je objavcio ICV je nepotpisan. Tekst se poziva na izvore bliske istrazi. Portal se financira iz gradskog proračuna. Prva od tri stvari koje su objavili je da je ostavio pismo u kojem se pokajao, druga da je prebacivao sitne iznose na račun košarkaškog kluba kojeg je bio član. Treća stvar je da su ušli u njegov račun na kladionici, gubio je, dobivao i to je bilo baš prije smrti. Moramo sve to uzeti s dozom opreza, ovo je nepotpisan tekst, ali čini mi se da se Kirin odlučio na taj način braniti.”

Toma kaže da je indikativno ponašanje lokalnih moćnika, Kirina, Tolušića i Đakića, te da je skandalozno što nema reakcije DORH-a.

“Previše je što glavni državni odvjetnik šuti”, kaže Toma.

“Zastrašujuće je da oni puštaju da se kroz lokalne portale i nepotpisane tekstove daju objašnjenja”, zaključuje.

Iskusni kriminalist o slučaju samoubojstva pročelnika: Oni su nepismeni. Nije dovoljno znati da je suicid. Ako i jest suicid, ipak treba vidjeti da li je netko kriv za to

VIDEO Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin progovorio o nestalom novcu iz grada

Facebook Komentari