Čak 70 kandidata javilo se za ulogu Milana Bandića u filmu: Ipak, tri su stvari bile presudne

Ad

Na završenu audiciju za novi projekt – film “Kumek” javilo se čak 70 kandidata za glavnu ulogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a pobjednik audicije bit će predstavljen na premijeri filma “Kumek” koja se očekuje u veljači 2020. godine, objavio je redatelj filmova “Gazda” i “Gazda početak” Dario Juričan.

“Gradonačelnik Bandić je u tri navrata odbio intervju pa je produkcija organizirala audiciju kako bi mu našla adekvatnu filmsku zamjenu. Na audiciji je bilo 70 kandidata iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vještine improvizacije, prepoznavanje glasa prijatelja Milana Bandića te osnove povijesti korupcije u Zagrebu. Produkcija je izuzetno zadovoljna pokazanim vještinama kandidata”, priopćeno je nakon audicije koja se održala u petak i subotu.

Kandidati su se natjecali za nagradu od 17.840,95 kuna, naime, toliko prema imovinskoj kartici iznosi mjesečna plaća gradonačelnika Bandića.

Juričan je objavio i posljednje rezultate nedavno pokrenute crowdfunding kampanje za film “Kumek” koji se radi u produkciji HRCIN-a (Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija), a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizalnog centra (HAVC) u iznosu od 400.000 kuna.

Podsjetimo, crowdfunding kampanjom “Kumek” do 19. lipnja želi se prikupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i njegovo stavljanje u javno dostupnu domenu, a zasad je prikupljeno 50.000 kuna u donacijama koje se kreću od dva do 500 dolara, pišu vijesti.hr.

Premijera dokumentarno-igranog filma “Kumek” čiji je izvršni producent Tibor Keser, a na njemu radi i novinar istraživač Hrvoje Appelt, najavljena je za veljaču iduće godine.

Facebook Komentari