Grmoja: Most je jedinstven, ovdje se radi o različitom pogledu na djelovanje u SDŽ

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja demantirao je nagađanja o tome da se Most raspada zbog nesuglasica s političkim partnerima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Jasno je da je Most donio jednoglasne odluke da se ide na izbore i da ćemo na Programskom saboru donijeti novi program, idemo u rekonstrukciju Mosta. Dakle, Most je jedinstven. I u Hrvatskom saboru i Glavni odbor i sva tijela stranke. Ovdje se radi samo o različitom pogledu na djelovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji između druge političke stranke – Nezavisne liste mladih i Mosta.

Tu se ne radi o Mostu samom nego o relaciji između Mosta i druge političke stranke. mi smo u Splitsko-dalmatinskoj županiji bili ja bih rekao i najkonstruktivnija, ali i najžešća oporba županu Bobanu i HDZ-u. Vidim da se Nezavisna lista mladih kao politička stranka poziva na dijalog.

Očito oni žele i surađivati sa županom i s državnim vlastima jer im je to važno za projekte na lokalnoj razini što mi razumijemo, ali mi nećemo mijenjati svoju politiku, mi smatramo da župan Boban i HDZ loše vode Splitsko-dalmatinsku županiju, isto kao što HDZ i njihovi koalicijski partneri loše vode državu i mi ćemo na to nastaviti upozoravati i nuditi konkretna rješenja i u županiji, ali i na nivou države”, kazao je Grmoja.

Na pitanje kako će sada izgledati rad u županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije nakon razdvajanja u dva kluba, Grmoja je kazao da za to što su njihovi planovi dalje, treba pitati njih. “Naš cilj bio je poboljšanje zdravstvenih usluga u Splitsko-dalmatinskoj županiji, imali smo tematsku sjednicu. Borba za besplatne udžbenike, tematska sjednica o TE Peruča koju smo zaustavili… Dakle, mi ćemo se boriti za konkretne stvari i, naravno, protiv namjera vladajućih da nametnu nekakve loše projekte, za poboljšanje života ljudi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a što će oni zagovarati, to treba pitati njih”, ističe Grmoja.

Predsjednički kandidat Mosta nezavisnih lista

Komentirao je i nagađanja o Tomislavu Paneniću kao predsjedničkom kandidatu Mosta. “Što se tiče predsjedničkih kandidata i izlaska na predsjedničke izbore, o tome će donijeti odluku Most na glavnom odboru kao politička stranka. Gospodin Panenić nije član Mosta i mi ćemo razmatrati tu njegovu kandidaturu, ali prvo mi moramo donijeti odluku na koji način Most izlazi na te izbore, a onda se može razgovarati o drugim kandidatima ili podršci drugim kandidatima”, rekao je Grmoja.

Upitan da komentira izjave drugih kako je Most otišao udesno, Grmoja je kazao: “Mi smo uvijek bili hrvatska stranka i Most će to i ostati, ali nikad nismo gurali ideologiju u prvi plan. Ja ne mogu mijenjati to da ja volim ovu zemlju i od toga ne odustajem. Ne mislim da smo se bavili ideološkim temama. Ideološke teme su nametali drugi.

Evo, mi ćemo u ponedjeljak krenuti s tim da u Ustav stavimo da je pravo na vodu ljudsko pravo i da je voda javno dobro. Mislim da to nisu ideološke teme. U petak smo imali raspravu o tome da HBOR mora, i uputili smo u zakon, javno obznaniti svoje kredite. Tako da, Most se ne bavi ideološkim temama, ali ja jasno poručujem svima onima koji ne prihvaćaju Most kao hrvatsku stranku, da su jednostavno onda ja bih rekao na krivoj strani i da ne shvaćaju ona načela i vrijednosti za koje se Most zalaže, a to je uvijek, zbog toga je uostalom i pala prva Vlada – zaštita hrvatskih nacionalnih interesa”, zaključuje Grmoja, prenosi N1.

Raspada se Most: Izgubili polovicu vijećnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Facebook Komentari