Izgleda da ovakvu sliku više neće biti moguće snimiti: Ultra izgubila Poljud, a što će partijaneri reći…..

Svega mjesec dana prije najiščekivanijeg ljetnog glazbenog događaja u ovom dijelu Europe, Ultra Europe festivala, još se ne zna na kojoj će se lokaciji u Splitu ovaj glazbeni spektakl održati.

Prema informacijama s kojima raspolaže Dalmacija danas, a dobili su ih iz nekoliko pouzdanih izvora, sigurno je da se sedmo izdanje Ultre neće održati na stadionu na Poljudu!

Travnjak kao nepremostiv problem

Pregovori Hajduka i Ultre došli su u slijepu ulicu, i po svemu sudeći, predstavnici festivala i kluba vrlo uskoro će izaći s priopćenjem u kojem će se objaviti da se odustaju od Poljuda kao lokacije festivala. Poznato je da Hajduk iz godine u godinu prigovara zbog stanja travnjaka nakon održanog festivala, odnosno zbog činjenice da je travnjak neupotrebljiv još dugo nakon. Hajduk je stanje travnjaka isticao kao jedan od najvećih problema koje im donosi Ultra, nikako i jedini. To dovodi do pitanja koliko bi se utakmica Hajduka zbog toga moralo odigrati izvan Splita, najvjerojatnije u Dugopolju. Jedina garancija da se ovi problemi ne dogode je postavljanje novog travnjaka, a da bi se sve dovršilo na vrijeme, već je bilo potrebno početi s predradnjama koje se do danas nisu dogodile.

Park mladeži u vlasništvu Grada, koriste ga RNK Split i ASK

Kako do dogovora, odnosno potpisivanja Ultre i Hajduka nije došlo, organizatori festivala okrenuli su se alternativnim rješenjima, a kao prva lokacija nametnuo se stadion Park Mladeži.

Radi se o neusporedivo manjem stadionu u vlasništvu Grada Splita, a pravo korištenja imaju RNK Split i ASK. Već su počeli pregovori predstavnika Ultre i Javne ustanova športski objekti Split, a vijesti o mogućem “preseljenju” festivala na novu lokaciju vjerojatno se najviše veseli predsjednik RNK Splita, Slaven Žužul. Je li Žužul pred predstavnike festivala stavio uvjete i koje, javnosti nije poznato.

Ako se i dogodi Ultra Europe festival na Parku mladeži, što je trenutno daleko najizgledniji scenarij, postavlja se pitanje što će biti s Ultrom u godinama koje dolaze. Festival je ranije potpisao ugovor o ostajanju u Hrvatskoj do 2022. godine, a kako doznajemo iz svojih izvora, želja je organizatora da se taj ugovor ispoštuje do kraja.

Što će reći ljubitelji festivala?

Na kraju, ali nimalo manje bitno, jedno od glavnih pitanja ovog trenutka je što će o ovoj šokantnoj promjeni misliti posjetitelji Ultre već naviknuti na pravi spektakl koji je svojim ambijentom osiguravao prostor Poljuda?

Ukoliko bi došlo do promjene, festival bi se održao u kudikamo manje atraktivnom prostoru. Hoće li to utjecati na poželjnost festivala ove godine, usprkos najboljim svjetskim DJ imenima koja stižu, znat ćemo već za nepunih mjesec dana.

Žnjan kao moguća lokacija?

Dodajmo još da se među ljubiteljima festivala već danas postavljalo pitanje zašto se u razmatranje nije uzimao Žnjan jer smatraju da bi to bila prikladnija lokacija od Parka mladeži. Naš izvor tvrdi da su tu prevagnula sigurnosna pitanja i iskustvo koje je tadašnji organizator imao s koncertom Davida Guette, piše Dalmacija danas.

Facebook Komentari