Vrućina: Slavko Linić stigao jahtom na Hvar i uspio se žestoko posvađati oko priveza broda; Djelatnik Lučke kapetanije počeo mi je prijetiti da će me baciti u more, vukao me za majicu…

Ljeto se zahuktava. Velike vrućine i velike gužve zbog navale turista za sobom povlače i nervozu.

Jedna od takvih “nervoznih” situacija odigrala se jučer u Starome Gradu na otoku Hvaru u kojoj je sudjelovao dugogodišnji političar Slavko Linić. Iako je bila pozvana policija obzirom na uzavrele strasti koje su se svjedocima verbalnog muškog delikta učinile kao da će eskalirati, djelatnici Lučke kapetanije kao i sam Linić su odlučili da im hvarska policija, ipak, nije potrebna.

Kako je Jutarnji doznao u PU splitsko-dalmatinskoj, po dolasku policijskih službenika kod broda Slavka Linića djelatnici Lučke uprave su rekli kako ne trebaju uredovanje policajaca, a isto je izjavio i Slavko Linić, a sve to iz razloga što su u međuvremenu riješili situaciju oko priveza broda, tako da nije bilo postupanja policije.

Po starigradskoj luci o navedenom incidentu kruže razne priče pa čak i da se Slavko Linić “dok je pokušao nasilno privezati jahtu u marini, sukobio s lučkim redarom te mu prijetio čak i oružjem”. No dobro upućeni izvor u navedeni problem je objasnio o čemu se tu zapravo radilo.

– Sve je ostalo na verbalnom incidentu. Bio je to čisti nesporazum oko priveza brodova. Na doku u luci nije bilo mjesta pa je jahta na kojoj je došao gospodin Linić s, mislim trojicom prijatelja, premještena na drugu lokaciju. Sve je to bilo u krugu od 500-tinjak metara. Sasvim jedna bezazlena svađa koja je završila bez ikakvih prijava – kaže Jutarnjem dobro upućeni izvor.

– Kad sam stao na privremeno pristanište i izašao na obalu, djelatnik Lučke kapetanije počeo mi je prijetiti da će me baciti u more, vukao me za majicu, potom je uhvatio čovjeka od 80 godina koji je bio sa mnom u brodu, i koji je još uvijek sjedio u brodu, primio ga za ručnik pokušavajući ga izvući iz broda – ukratko je Slavko Linić opisao incident u kojem se našao kad se pokušao sa svojim brodom vezati na slobodan vez u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Tvrdi da im djelatnik Lučke kapetnije nije dao da se privežu na vez, iako je u tom trenutku, kad su došli, bio prazan.

– Želio sam da smo što bliže mjestu jer je sa mnom na brodu bio čovjek od 80 godina, ali mornar nam to nije dozvolio, iako je vez bio slobodan. Zato sam otišao na pristanište, kako bi telefonirao, možda dobio nekoga njemu nadređenog, ali on se počeo fizički obračunavati. Nazvao sam policiju i prijavio incident – priča Linić te dodaje da je, kad je došla policija, taj djelatnik Lučke kapetanije nestao. Policija im je, kaže Linić, sugerirala da odustanu od prijave, na što su pristali.

– Taj mornar se zaista ponašao nekorektno. Plovim već ozbiljan broj godina i nisam još imao ovakvu situaciju. Kasnije je došao njegov nadređeni koji nam se ispričao, našao nam vez i sve je bilo dobro – ispričao je Jutarnjem Linić.

Facebook Komentari