Rasprava o Zakonu o obrani obnovila prijepore o nabavi aviona

Saborski zastupnici raspravljali su o Zakonu o obrani, Godišnjem izvješću o obrani te provedbi strategije nacionalne sigurnosti. Predstavio ih je resorni ministar Damir Krstičević.

Ministar je tom prilikom istaknuo nastavak rasta obrambenog proračuna, opremanje i povećana materijalna prava vojnika te vraćanje vojarni u hrvatske gradove.

S druge strane oporba se boji militarizacije zemlje i zamjera izostanak analize neuspjele nabave borbenih aviona.

– Taj posao proglašavan je poslom stoljeća i jednim od krucijalnih projekata ove vlade. Jasno da očekujemo duboku i detaljnu analizu te detektiranje uzroka debakla koji smo doživjeli. Nažalost, kad je riječ o toj nabavi zrakoplova, ovdje u izvješću se ponavlja stare priče i stare floskule, rekao je Franko Vidović iz kluba zastupnika SDP-a.

Postani pilot na jedan dan

Ministar Krstičević odgovorio mu je kako Vlada zu postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona nije ništa krivo napravila.

– Dobili smo odgovore na sva pitanja te sva potrebna jamstva. Vlada ostaje čvrsto opredijeljena za pronalaženje optimalnog rješenja za opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva borbenim avionima novije generacije i na tome intenzivno radimo, rekao je ministar obrane, piše HRT.

Facebook Komentari