FOTO Drama na autocesti: Zapalio se autobus koji je prevozio djecu, požar se proširio na šumu; Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu

Na autocesti A6 Rijeka – Zagreb prekinut je promet zbog požara na autobusu između čvora Oštrovica i naplate Rijeka-Grobnik, u smjeru Rijeke. HAK je izvijestio da je vozilo na sporovoznom traku.

Kako su za DNEVNIK.hr izvijestili iz Primorsko-goranske policije, u 12:25 dobili su dojavu da se u vožnji zapalio putnički autobus kod naplatnih kućica na Grobniku. Nema ozlijeđenih, svi putnici su izišli iz autobusa.

Doznaju da se radi o školskom autobusu koji je prevozio djecu. Još traje gašenje vatre.

Djeca su satima čekala zamjenski autobus.

Radi o autobusu koji je prevozio djecu nogometnog kluba Zmaj iz Makarske na turnir u Labin. Klub je izvijestio da su sva djeca dobro i na sigurnom. 39 djece i 4 trenera nakon nesreće krenuli su put kući, jer im je izgorjela sva oprema.

”Nazvao me sin (10) i rekao da im se zapalio autobus. Bio je prestrašen i plakao je. Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu”, rekao je otac jednog dječaka iz izgorjelog autobusa.

Rekao je da su djeca na obližnjoj naplatnoj kućici i čekaju povratak kući. Otac nam je ispričao da su djeca bila u panici, ali da su treneri pribrano reagirali i zbrinuli djecu što ih je smirilo. Također, treneri su odmah o svemu obavijestili roditelje.

Požar s autobusa proširio se na obližnju šumu, a vatru gasi 20-ak vatrogasaca. ”Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca”, rekao je vatrogasac iz Rijeke.

Očevid je u tijeku i više informacija bit će poznato nakon završetka kriminialističkog istraživanja.

Facebook Komentari