Penava, gradonačelnik slobodnog Vukovara o Stanimiroviću za vrijeme okupacije: Imamo neosporne činjenice, da je dotični….

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu se u Saboru osvrnuo na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

Komentirao je i Facebook status nastavnika, koji je zbog istog dobio opomenu pred otkaz, da učenici kada ide u posjet Vukovaru slučaju da je Vojislav Stanimirović, također saborski zastupnik SDSS-a, ratni zločinac.

“Ako je on, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem”, kazao je, između ostalog Pupovac.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u razgovoru za RTL Danas rekao je da je “u kontekstu nepostojanja pravomoćne presude teško o Stanimiroviću govoriti kao o ratnom zločinu.

“Imamo i druge neosporne činjenice, da je dotični 1993. izjavio za vukovarsku bolnicu da je pao posljednji ustaški bastion, rekao je da su na Ovčari završili oni koji glumili da su ranjenici. 1995. dobio je nagradu od Karadžića. Neka gledatelji sami prosude o Stanimiroviću”, rekao je Penava reporteru RTL-a Borisu Miševiću.

Penava već duže vrijeme upozorava na pitanje nestalih, a iako je Aleksandar Vučić u Hrvatsku dokumente koji ne služe ničemu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bi ga ponovno pozvala.

“Ona će sigurno donijeti odluku koja je najbolja za hrvatski narod. Da sam u poziciji, sjeo bih milijun puta s crnim vragom ako bi to imalo koristi za hrvatski narod narod. Ja znam da je Vučić bio neiskren, to je jedan kroz jedan. Samo je nastavio s praksom dosadašnjih visokih dužnosnika Srbije koji su u Hrvatsku dolazili s dokumentima”, rekao je Penava, dodajući da po pitanju nestalih određeni pomaći postoje, ali bi oni bili “konkretniji kada bismo, recimo, dobili kompletnu suradnju od Republike Srbije”.

Na pitanje bi li ponovno organizirao prosvjed kao u listopadu prošle godine, Penava je odgovorio: “I s crnim vragom sjesti zbog interesa hrvatskog naroda”.

Predsjednica je danas puno govorila o nestalima, isticala kako je to velik problem, a Penava ne vjeruje da je to radila je se priprema za kampanju.

“Ne bih rekao i ne bih bio tako okrutan. Mislim da je predsjednica tijekom cijelog mandata imala izraženu domoljubnu komponentu”, rekao je.

A na predsjedničkim bi izborima, uz predsjednicu, mogli biti i Miroslav Škoro i Zoran Milanović. Koga bi podržao vukovarski gradonačelnik?

“Budući da sam član HDZ-a, moj kandidat će biti kandidat HDZ-a”, odgovorio je Penava.

Predsjednica RH: Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila

Pupovac nakon smrti SDSS-ovca i incidenta na Supetru o tome što očekuje od Plenkovića

Share This Article