Dr. Đurović: Instrumentaliziranje žrtve huliganskog nasilja u političke svrhe ne koristi nikome. To nema veze ni s Thompsonom ni Srbima, ni s Pupovcem i Zekanovićem

Kao što većina vas zna, a manji dio ne zna po struci sam doktor medicine, kirurg, specijalist opće i subspecijalist plastične kirurgije, piše dr. Dražen Đurović, bivši saborski zastupnik.

“Barem 5x mjesečno dežuram 24h u hitnoj kirurškoj službi OŽB Požega. U gradiću od nekoliko desetaka tisuća stanovnika gotovo nema noći sa subote na nedjelju da ne dođe barem jedan istučeni ili pretučeni najčešće mladić. I nije to samo tako ovdje. Sa sigurnošću tvrdim da je u RH svake noći sa subote na nedjelju pretučeno barem 20tak mladih ljudi. Lakše ili teže. Zašto? Eto tako”, piše Đurović.

“Imao kraću jaknu, duži nos, nešto dobacio nečijoj djevojci, slučajno se zatekao ili nešto pedeseto. Većinom presudi alkohol. I kod počinitelja a često i kod žrtve nasilja. Nitko o tome ne govori, nitko ne traži skrivene agende. Ali, kad skupina pijanih navijača traži Srbe i izudaraju njih nekoliko diže se kuka i motika. Odmah je kriv ni manje ni više nego Marko Perković Thompson. Da su na turniru u Supetru igrali npr. Zaprešić ili Zagreb, huligani bi vjerojatno tražili purgere i razbili par zagrebačkih glava. Što hoću reći? Pijana agresivna budala kad traži žrtvu razbiti će bilo koga tko naleti. Bio on srbin, cigan, purger, tovar, peder, mali, veliki, mršavi, debeli, crni, plavi itd. Iz ovog sela ili onog kvarta. Instrumentaliziranje žrtve huliganskog nasilja u političke svrhe ne koristi nikome i nanosi izravnu štetu svima. Umjesto politiziranja treba se pozabaviti stvarnim problemima. S moje točke gledanja glavni generator tog nasilja je prekomjerna konzumacija alkohola. Mladi danas piju više nego ikad prije. To se odnosi na oba spola. Alkohol je široko i lako dostupan maloljetnicima. Tijekom noći s subote na nedjelju policije nema nigdje ni za lijek. Vrijeme je ponovno za pokretanje nacionalne kampanje za borbu protiv alkohola, jer u tijeku je upravo suprotno široka kampanja promocije alkohola. I treba vratiti policiju na ulice tijekom noći s s petka na subotu i subotu na nedjelju. To nema veze ni s Thompsonom ni Srbima, ni s Pupovcem i Zekanovićem”, napisao je Đurović na svom fb-u.

VIDEO Obračun u Saboru, Pupovac: Ako je Stanimirović ratni zločinac, i ja sam; Zekanović: Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je on – Milorad Pupovac

Facebook Komentari