Bandićev klub ipak neće prikupljati potpise za opoziv Blaženke Divjak

Bandićev klub ipak neće prikupljati potpise za opoziv Blaženke Divjak. Rekao je to nakon sastanka Kluba Bandićeve stranke Robert Jankovics.

“Nećemo prikupljati potpise. Nitko neće prikupljati potpise. Danas smo imali prvi sastanak nakon dva tjedna. Vodili smo pravno-političko raspravu o ovoj temi”, rekao je Jankovics, prenosi N1.

Uskoro više…

Nakon današnjeg održanog sastanka Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, odlučeno je da Klub neće pokrenuti inicijativu za prikupljanje potpisa za smjenu ministrice Blaženke Divjak zbog, kako kažu, politikanskih i licemjernih stavova predsjednika drugih klubova.

U otvorenom pismu koje šalju predsjedniku Vlade kažu da su se javno danima predstavnici drugih parlamentarnih stranaka i nezavisnih zastupnika izjasnili kako inicijativu neće potpisati jer je pokreće Milan Bandić, ali da će glasati o nepovjerenju ministrici Divjak ako do toga dođe.

‘Od vas očekujemo poduzimanje državničkih poteza na zaštiti zakonitosti rada Vlade i vaših ministara. Članovi Kluba zastupnika još jednom potvrđuju potporu projektima vaše vlade, a o radu ministrice Divjak bit će se u prilici odrediti prilikom rasprave i glasovanja o prijedlozima njenog ministarstva.’

U otvorenom pismu Plenkoviću članovi Kluba odbacuju medijske špekulacije da je inicijativa pokušaj rušenja vlade i istiskivanje koalicijskih partnera ili lov na fotelje u izvršnoj vlasti, prenosi Jutarnji.

Podsjetimo, saborski klub Milana Bandića najavio je prije nekoliko dana da će danas početi s prikupljanjem potpisa za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Smjenu Divjak prošloga je tjedna od premijera Bandić javno zatražio, poručivši da od njega očekuje “državnički potez” te da Divjak “treba snositi konzekvence zbog toga što svjesno krši zakon”.

Mjerodavne državne institucije pozvao je da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenom novcu, ti se priručnici koriste samo u aktualnoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u “Školi za život” koja kreće najesen.

Bandić je također naveo da je za “Školu za život” u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle upola jeftinije.

Pozvao je Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima. Na novinarsko pitanje znači li to da njegova stranka želi ući u Vladu, Bandić je ustvrdio da ih “ne zanimaju fotelje”.

Facebook Komentari