Među njima i HDZ-ovi načelnici: Članovi HNS-a isplatili si 3,2 milijuna kuna za uspjeh Vatrenih u Rusiji

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), ukupno njih 16, isplatili su si pozamašne novčane nagrade zbog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Rusiji.

Na upit Telegrama o kolikim se iznosima točno radi te tko je donio odluku o isplati, iz HNS-a su odgovorili da ne objavljuju poslovne i osobne informacije.

S obzirom da su trojica članova Izvršnog odbora ujedno i načelnici u tri hrvatske općine, kao državni dužnosnici obvezni su prijaviti podatke o imovinskom stanju. Đuro Bukvić, HDZ-ov načelnik Općine Lukač, tako je u imovinskoj kartici ispunjenoj 31. prosinca prošle godine uz svoju plaću u iznosu od 12.586,81 kunu mjesečno, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo neto iznos od 196.400 kuna. Taj novac je primio, kako je napisao u imovinskoj kartici, ”od sportske djelatnosti”.

Nenad Horvatić (HDZ), koji je također istodobno i načelnik općine Ljubešćica, u svojoj imovinskoj kartici ispunjenoj 29. prosinca prošle godine, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo je iznos ”od sportske djelatnosti” u visini od 197.644 kune neto, što značajno nadmašuje njegovu godišnju plaću općinskog načelnika koja mjesečno iznosi 10.367,64 kuna neto.

Slavko Prišćan (HDZ), načelnik općine Rovišće, nije prijavio promjene u svojoj imovinskoj kartici tijekom prošle godine. Njegova mjesečna primanja iznose 765,03 kune neto. Za Telegram je rekao da je izmjene u imovinskoj kartici prijavio elektroničkim putem 31. prosinca 2018. Rekao je da mu je isplaćeno 198.132 kune neto, a na taj iznos morao je platiti porez.

Ako je iznos isplaćen kao nagrada, kako Telegram neslužbeno doznaje oni bi mogli biti u problemu jer, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dužnosnici ne smiju primati poklone čija je vrijednost veća od 500 kuna.

S obzirom da Izvršni odbor HNS-a ima 16 članova, znači da se ukupni isplaćeni iznos penje na 3,188.000 kuna neto.

Facebook Komentari