Mamić nakon ročišta u Sarajevu: Hrvatske službe ucijenile su suce u Osijeku da mi presude više od 5 godina zatvora, znam gdje i kad…

Zdravko Mamić pojavio se na današnjem ročištu na Sudu u BiH nije bio uhićen i ročište se održalo u redovnoj proceduri.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su uručili poziv bivšem čelniku Dinama da se javi u Sud Bosne i Hercegovine.

Mamić je oko 11:15 stigao na sud u Sarajevu i pred sudom se obratio okupljenim novinarima.

“Vidite da sam najnormalnije došao tu, sve je u redu, dobio sam poziv, uručen mi je poziv i sad ćemo vidjeti”, kazao je Mamić.

Nakon ročišta je rekao:

“Svakome je jasno, u svim optužnicama ne možete nigdje pročitati da sam oštetio državni proračun. Stojim iza svih svojih odluka. To je politički montirani proces, čudi me da zdravo seljački da ne istražite vi novinari da se čovjeku ne stavlja na teret da je oštetio državu. Vidim da se pošto-poto želi moja eliminacija iz fizičkog života. BIH je moja sudbina i moja nada”.

Govorio je i o njegovoj političkoj i eliminaciji iz sportskog života u Hrvatskoj, ali i fizičkoj eliminaciji. Rekao je da je htio otkriti pojedinosti o tome kako su službe ucijenile suce da ga osude na zatvor duži od 5 godina, a zna tko je i gdje ucijenio suce osječkog suda da to učine, no njegov hrvatski odvjetnik ga je spriječio u tome da to iznese javno, jer, kaže, ima vremena za to, a sad bi sam sebi mogao naštetiti.

Mamić je pred Sudom BiH ispitan o tome želi li da ga se izruči Hrvatskoj što su zatražile pravosudne vlasti nakon podizanja druge optužnice protiv njega pred Županijskim sudom u Osijeku. Mamić se poziva na to da uz hrvatsko posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo te je protiv izručenja.

Facebook Komentari