Svjedokinja užasa na odmorištu kod Novske: Djevojčice je kamion odvukao sa sobom. Sve se dogodilo u sekundi…..

Screenshot

“Sve se dogodilo praktički u sekundi. Buka, lom, kamion je proleti,o a zatim vika. Jedna je žena odbačena, djevojčice je kamion odvukao sa sobom. Sve se dogodilo u sekundi. Srećom bilo je nekoliko ljudi koji su odmah krenuli pomagati, pružati prvu pomoć ali djevojčicama nije bilo spasa. Svi smo u šoku”, rekla je za Večernji svjedokinja nesreće, zaposlenica na odmorištu kod Novske na kojem je kamion usmrtio dvije djevojčice iz Erduta, a dvije mlade žene teško ozlijedio.

Javnosti se obratio Marko Stanić, ravnatelj Osnovne škole Dalj u koju su išle i poginule djevojčice iz Erduta.

– U ovom tužnom i žalosnom trenutku moram izvijestiti javnost da je osnovna škola Dalj ostala bez onoga što je najvrijednije, a to su naša djeca. Svega imamo i sve nam se nalazi u školi, ali djecu stalno gubimo. Ovo je jedan izuzetno tužan i žalostan način na koji smo izgubili dvije učenice sedmog razreda naše škole koje su jutros s osmijehom otišle. Ja sam ih ujutro u sedam sati ispratio na ljetovanje i nažalost neće se vratiti nama, a niti njihovim roditeljima. Njima ovom prigodom izražavam sućut i to je najmanje što mogu učiniti- rekao je ravnatelj Stanić.

– Mi smo zatražili pomoć iz Ministarstva obrazovanja. Doista, moram im se zahvaliti, odmah su nam uputili tim za krizne situacije koji će doći u našu školu obaviti razgovore s djecom, djelatnicima i po potrebi s roditeljima. Svi su nam pružili pomoć- i pročelnica, i župan. Zahvaljujem ovim putem svima na razumijevanju u ovoj našoj tuzi i boli- objasnio je ravnatelj dodajući kako u školi nemaju psihologa, prenosi Večernji.

– Nažalost, iako smo u ovakvom području gdje je uvijek bila potrebna za tim, ali ga nemamo. Dobro će nam doći sad u ovim kriznim situacijama- kaže Stanić. – Nastava se u ponedjeljak neće održati. Proglašen je dan žalosti u našoj školi, a općina je najavila da će cijeli tjedan proglasiti žalost- objasnio je ravnatelj dodajući kako će se nastava početi održavati nakon što prođe pokop.

Proglašen je i Dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji, u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. povodom tragične smrti učenica OŠ Dalj.

Share This Article