Evo kako je vozač kamiona policiji objasnio zašto je na odmorištu kod Novske pokosio pješake, usmrtio djevojčice i teško ozlijedio dvije žene

Screenshot

Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u naletu kamiona na grupu ljudi na odmorištu autoceste između Novske i Okučana, potvrdila je sisačko-moslavačka policija.

Policijski očevid na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca na Autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac još uvijek traje. Prizor na mjestu nesreće stravičan je, a policija je trakom ogradila široki prostor oko mjesta tragedije.

Očevidom na mjestu tragedije koordinira zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mario Miletić. On je u izjavi potvrdio smrt dviju djevojčica.

– U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije djevojčice u dobi od 14 godina, a teško su i po život opasno ozlijeđene dvije punoljetne ženske osobe. One nemaju veze s ovom grupom već su tu stajale jer izašle iz drugog vozila, rekao je Miletić.

Jutarnji doznaje da je vozač kamiona policiji rekao da nije imao nikakvih problema s vozilom do trenutka kada je stigao do benzinske crpke. Skrenuo je na odmorište kako bi natočio gorivo i u trenucima dok se približavao pumpi, prema njegovim riječima, otkazale su mu kočnice. Tada je s kamionom pokupio suncobrane, ali i djecu koju su izlazila iz minibusa…

Prema prvim informacijama, umor nije kumovao nesreći jer je vozač navodno odmorio, odnosno spavao na odmorištu u Županji te je na put krenuo nešto više od sat vremena prije nesreće.

Kako se može vidjeti na licu mjesta, kamion je ušao na odmorište, nije se zaustavio već je produžio desno od kafića i supermarketa koji se nalaze u kompleksu odmorišta. Očito je da je u tom trenutku došlo do naleta kamiona na grupu ljudi, piše Jutarnji.

Pri udaru su oštećena dva osobna automobila, jedan bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, drugi slavonskobrodskih. Tu i je minibus brodskih tablica iz kojeg su nesretna djeca izlazila kada je na njih naletio kamion.

Kamion ni tu nije stao nego je produžio još 30-40 metara, sletio s puta na livadu, porušio nekoliko stabala i konačno se zaustavio.

U nesreći su teško ozlijeđene i dvije žene, jedna je izvan životne opasnosti i u novogradiškoj bolnici je a liječenju, a druga je u teškom stanju prebačena na neurokirurgiju u Slavonski Brod.

Evo kako je vozač kamiona policiji objasnio zašto je na odmorištu kod Novske pokosio pješake, usmrtio djevojčice i teško ozlijedio dvije žene

Share This Article