Podignuta optužnica protiv kume ministrice Žalac zbog nepružanja pomoći

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je, nakon provedenog istraživanja, 31. svibnja 2019. podiglo optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. Kaznenog zakona/11, objavio je DORH na svojim stranicama.

Prema optužnici, kuma ministrice Gabrijele Žalac, Marijana Obradović tereti se da je 30. prosinca 2018. u 18.35 u Jakšiću upravljala Golfom požeških oznaka, krećući se Osječkom ulicom. Naletjela je na Nataliju Baričević (35) koju je oborila na tlo pri čemu je Natalija Baričević, navodi tužiteljstvo, lakše ozlijeđena.

Nakon toga, Marijana Obradović se nije zaustavila niti je pružila pomoć ozlijeđenoj pješakinji nego je napustila mjesto nesreće, unatoč tome što je bila u mogućnosti pružiti pomoć ozlijeđenoj pješakinji bez ikakve ozbiljne ugroze za sebe ili drugoga.

U optužnici se navodi i da joj je utvrđeno nekoliko prekršaja da će protiv nje biti pokrenut i prekršajni postupak. Konkretno prekršajno je prijavljena zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, jer nije propisno vozila i jer je prevozila djecu koja nisu bila u autosjedalici, piše Večernji list.

Facebook Komentari