Maras: Mislim da je pošteno prema 700.000 građana da se referendum provede

Gordan Maras u Hrvatskom saboru komentirao je navode iz Vlade da žele pregovarati sa sindikatima o mirovinskoj reformi.

“Mislim da je pošteno prema 700.000 građana da se referendum provede i da vidimo kakva je podrška građana Plenkoviću i HDZ-u. Trgovinom se pokušavaju izvući iz probleme. Neka građani kažu svoje, a Vlada neka snosi političke konzekvence i donese nove prijedloge”, kaže Gordan Maras.

Na pitanje smatra li da će Vlada referendumsko pitanje slati na Ustavni sud, Maras je odgovorio da smatra da će premijer preko kuma Vladimira Šeksa povući veze u Ustavnom sudu.

“Igrat će na sve što bi moglo spasiti njihovu kožu. Ne prezaju ni pred čim. Očekujem pritisak Plenkovića preko Vladimira Šeksa na Šeksovog kuma u Ustavnom sudu da se referendum ne odvije.”

Na pitanje novinara ima li dokaze za optužbe, kazao je da to nisu optužbe nego sumnje i “osjećaj”.

“Kada vidite kako Hrvatska funkcionira, kako je pravda za neke na dugom štapu, kako deset godina i više nemamo pravosudnih ljekova za krađu HDZ-a u slučaju Fimi media, dopustite mi, kao i većini građana, da imamo dozu sumnje u institucije koje bi trebale štititi moja prava. Ukoliko HDZ koristi sve moguće institucije da bi vladao zemljom s 22 posto podrške, jasno je da će učiniti sve da spriječi referendum pa ako bud potrebno, koristeći veze iz devedesetih – to nije optužba, to je osjećaj – nadam se da će me Ustavni sud demantirati”, kazao je Maras.

Upitan da komentira svoju objavu na Facebooku, gdje je napisao da “neki misle da ja SDP-u ne trebam”, kazao je da on “često komunicira s građanima koji ga prate preko društvenih mreža”.

“Dajem maksimum sebe u poitički rad, ali postoje ljudi koji misle da to nije dovoljno. Uvjeren sam da imam podršku SDP-a, birača i s te strane im se zahvaljujem. Ja se testiram svaki dan”, kazao je, ali nije želi odgovoriti na pitanje tko su “neki” iz njegove objave.

Facebook Komentari