Daruvarac iznenađen smanjenom kaznom, očekivao je nešto potpuno drukčije; Evo i koji je epilog incidenta u shopping centru u Zadru

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac (32) smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki, piše Slobodna Dalmacija. U tekstu stoji kako je djelomično prihvaćena žalba optuženoga i to u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu zatvora, a koja je ublažena za ukupno godinu dana za oba kaznena djela. Razlog je “izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića koji su uzeti kao olakotne okolnosti”.

O odluci Izvanraspravnoga vijeća Županijskoga suda u Splitu na Općinskom sudu u Zadru još nisu upoznati, jer pisani otpravak još uvijek nije stigao do zadarskoga suda. Damir Romac, glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu, ujedno i član vijeća koje je odlučivalo o žalbi Daruvarčeve obrane, kratko nam je rekao kako o odluci vijeća ne može govoriti, dok sa sadržajem i obrazloženjem ne budu upoznate stranke u postupku.

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman te pravni zastupnik obitelji mlade Zadranke odvjetnik Milan Petričić neslužbenu vijest nisu željeli komentirati dok ne vide službenu odluku splitskoga suda.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu tako je potvrđena odluka o krivnji Općinskog suda u Zadru, ali je umanjena sankcija.

Kovačević neugodno iznenađen

Darko Kovačević zvani Daruvarac nije želio pred mikrofone i kamere. U kratkom telefonskom razgovoru rekao je HRT-u da je iznenađen odlukom Županijskoga suda u Splitu. Smatra da je zbog niza proceduralnih pogrešaka Općinskoga suda u Zadru suđenje trebalo biti ponovljeno, a ne smanjena kazna.

– Najprije sam iznenađen činjenicom da je javnost o odluci suda doznala prije moga odvjetnika i mene. Smatram da je i splitski sud odluku donio pod pritiskom javnosti. Ovo je politička presuda. Sudilo mi se kao za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozljede, rekao nam je Kovačević.

Iako nam nije ništa rekao o daljnjim pravnim koracima, za očekivati je da će se obratiti Ustavnom sudu, te Sudu za ljudska prava u Strassbourgu.

Epilog izgreda u trgovačkom centru – muškarac napao Daruvarca i prijatelja

Dok je čekao pravomoćnost presude kojom je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu, Kovačević je jučer još jednom dospio u medije zbog izgreda u kojem je sudjelovao.

U srijedu je opet završio u policiji, i to s još dvojicom muškaraca u dobi od 35 i 36 godina. Trojka je privedena zbog tučnjave u prizemlju Trgovačkog centra Supernova. Kovačević je tijekom kriminalističkoga istraživanja zatražio i liječničku pomoć u Općoj bolnici Zadar, navodno zbog posjekotina.

Zadarska policija priopćila je danas da je utvrđeno kako je jučerašnji sukob u Supernovi započeo 35-godišnjak. Najprije je prišao vozilu u kojemu su bili Darko Kovačević Daruvarac i njegov 36-godišnji prijatelj. Nakon prijetnji, muškarac je nožem porezao Kovačevića te oštetio vozilo u kojem je sjedio. Kada su pokušali autom otići s parkirališta, 35-godišnjak je prema vozilu bacio kamenje. Tada su Kovačević i njegov prijatelj zaustavili vozilo i krenuli prema njemu u trgovinski centar, gdje je muškarac pao na pod pa ga je dvojac uhvatio. Ubrzo je došla policija i privela svu trojicu. 35-godišnjak je kazneno prijavljen zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda i oštećenja vozila, piše HRT.

Facebook Komentari