VIDEO Raspad Živog zida: Bunjac otvorio dušu, uz njega stajao Pernar – Čak i o odlasku na kavu odlučivala je Vladimira Palfi; Počinio sam tu žrtvu i ispao magarac

Nakon eskalacije sukoba u Živom zidu, a zbog odlike predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića da suspendira Branimira Bunjca, danas se javnosti obratio i Bunjac.

“Osnovni problem koji je nastao proizlazi iz toga što je u zadnjih godinu dana Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta osoba se zove Vladimira Palfi i ona u Živom zidu odlučuje o svemu i samovoljno je koncentrirala vlast u svojim rukama. Samostalno donosi sve odluke, kako se troši novac, zabranjuje članovima medijske istupe bez njezinog odobrenja”, započeo je Branimir Bunjac obraćanje novinarima.

“Svatko tko se usudi suprotstaviti njezinoj samovolji odmah dolazi na listu za odstrel. Do toga je došlo jer je Ivan Vilibor Sinčić prepustio sve Vladimiri Palfi i on o ničemu ne odlučuje.”

Kaže da je Palfi odlučila da će njezin bliski prijatelj Tihomir Lukanić ići u Europski parlament, a da bi se to dogodilo svi koji su ga mogli prestići morali su biti maknuti. “To smo u prvom redu gospodin Ivan Pernar i ja. Ja nisam dopustio da me se makne jer sam htio steći iskustvo i da želim biti europarlamentarac ako to želi hrvatski narod. Nakon toga mi je rekla da sam foteljaš i predao sam tada ostavku u Saboru i otišao kući.

Dok sam pakirao stvari na Zrinjevcu ona je trčala za mnom i preklinjala me i rekla da me voli i da zbog toga što sve Živi zid predstavlja u javnosti da povučem ostavku. Počinio sam tu žrtvu i ispao magarac. Tada počinje druga etapa moje marginalizacije.”

Prepričao je kako se svima koji su radili na promociji kandidata prijetilo otkazom kako budu promovirali njega ili Pernara kojeg su izrezali na fotografijama, a njega se micalo s pressica posljednja dva mjeseca.

Kaže kako su se na listi Živog zida našli potpuni anonimci koji su predstavljeni kao stručnjaci, a sve sa zadatkom da nitko ne ugrozi poziciju “miljenika gospođe Palfi koji je pod svaku cijenu morao ući u EP. Jedino je Sinčić stavljen na posljednje mjesto da povuče preferencijalne glasove.”

“Ja sam znao da slijedi katastrofa i jedino što mi je tada palo na pamet je bilo da moramo provesti referendumsku inicijativu kako bi prešli prag jer nam je lista šuplja i tu se Sinčić složio sa mnom i krenuli smo u referendumsku kampanju.”

Kaže kako se ispostavilo da nemaju ni deset volontera. “Tijekom cijele te kalvarije stranka je dignula kredit od 500.000 kuna koje je isplatila mainstreamu za reklame, a nismo mogli volonterima dati ni sendviče.”

“Notorna je laž bila objava Lukanića i njegovog poslilnog da je referendumska incijativa skupila dovoljno potpisa. Ljudi koji su doveli Živi zid na rub ponora, koji su skrojili listu prema nepotizmu, tražili su da ja podnesem ostavku i da Lukanić ode u EP da bude nagrađen za to što je učinio. To su tražili od mene koji sam u svojoj županiji imao više preferencijalnih glasova od Sinčića.

Ja sam se trebao povući i dati nagradu ljudima koji nisu autentični živozidaši. Onda su oni krenuli s ucjenama, prijetnjama. A simptomatična je ova situacija koja se dogodila kod gospodina Vuletića, došao sam, gospođa Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav, da Sinčić mora ići u EP, a njezini su me praktički istukli i tražili da potpišem neki ugovor. Poderao sam taj ugovor i izašao van.”

Kasnije je saznao da su snimali cijeli sastanak i onda pokazali samo deset sekundi videa i poslali to Jutarnjem listu da objavi. “Listu protiv kojeg se Živi zid bori kao glavnom sistemskog igraču. U tom trenutku gđa. Vladimira Palfi je umrla u mom srcu.”

Bunjac predlaže izvanredne unutarstranačke izbore, a kaže da je već napisana aktivacija njezinog mandata u Saboru.

Njezin suprug ima mandat u EP-u, ona u Saboru. Neka rade s njima što hoće”, zaključio je, prenosi N1.

Dodao je da se vraća poslu učitelja u školi.

U Živom zidu, podsjetimo, sukobi su eskalirali u utorak, nakon što danima nisu htjeli reći tko će biti njihov zastupnik u Europskom parlamentu, predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić objavio je da odlazi u Europski parlament, suspendirao je Branimira Bunjca, jer nije htio Lukaniću prepustiti mandat u Parlamentu.

“Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Odluka disciplinske komisija stranke može ići u četiri smjera, objasnio je Sinčić, a to su: opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.

Sinčić je istaknuo da je stranka u reorganizaciji.

“Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi”, rekao je Sinčić.

“Jednoglasno smo se dogovorili da Bunjac mora postupiti sukladno predizbornom dogovoru, a to je da prepusti mandat Tihomiru Lukaniću”, rekao je Sinčić.

Pernarov ultimatum

Pernar se ne slaže s načinom na koji se postupa s Bunjcem.

“Ako Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj saborski mandat i izbaci Bunjca, ja ću izaći iz Živog zida, rekao je Pernar u objavi na Facebooku, dodavši da mu je želja da Živi zid bude stranka u kojoj se ne događaju čistke.

Oglasio se i noćas.

“Žao mi je što sam izašao sa svim u javnost, jednostavno nisam više znao što drugo napravit”, napisao je na Facebooku živozidaš Ivan Pernar, zahvalivši se na podršci.

Share This Article