Potres, a možda i raspad Živog zida: Pernar kaže da je njegova odluka konačna

van Pernar iz Živog zida komentirao je stanje u Živom zidu. “Moja odluka je konačna”, rekao je uz napomenu da je izjavu dao već jučer kad je rekao da ako se ne odustane od suspenzije Bunjca, i on napušta stranku.

“Ja sam uvijek bio za razumna rješenja, ali i protiv toga da se unutarstranačke stvari rješavaju preko medija jer je to kontraproduktivno za stranku. Osuđujem one koji su organizirali pressicu na Zrinjevcu i denuncirali mog kolegu Branimira Bunjca. Dogovor je uvijek moguć, ali za njega je potrebno više strana. S moje strane je uvijek postojala volja za razgovor”, rekao je Ivan Pernar novinarima u Saboru.

Kaže da više ne može nazvati Ivana Vilibora Sinčića i sjesti za stol. Na pitanje zašto to ne može odgovara da mu je to teško i da ne želi sudjelovati u napadima na vlastitu stranku.

Zapitao se i koliku podršku trenutačno vodstvo stranke ima. “Da Vladimira Palfi izađe na unutarstranačke izbore pitanje je koliko bi dobila podrše”, smatra Pernar.

“Čak sam i pretrpio odluku da se izbaci Bunjca iz stranke, ali kada sam vidio kako ga se denuncira kao čovjeka onda se u meni prelomilo. Ista osoba koja je organizirala pressicu na Zrinjevcu, mene maknula s liste za europske izbore je snimila i objavila taj video jučer”, rekao je Pernar, ali na pitanje novinara misli li na Vladimiru Palfi nije htio konkretno odgovoriti.

Istaknuo je kako su on i Bunjac spremni sjesti za stol. “Ali čini mi se da s druge strane stola nema nikoga i da pričam sa zidom”, rekao je.

Iako formalno nije izašao iz Živog zida koristi termin “bivši kolege” pa su ga novinari zamolili da i to pojasni. “Kada kažem bivši kolege govorim u smislu konteksta jer se ne osjećam kao dio te grupoe i moj osjećaj je da će Vladimira Palfi uzeti mandat u Saboru.

Ako ne dođe do kompromisa sigurno ću osnovati novu stranku i ići ću na izbore samostalno ili u koaliciji, nije mi problem biti ni zadnji na listi. Ako birači odluče da je moja era u hrvatskoj politici gotova to nitko ne može zaustaviti, moja sudbina ovisi o biračima.

Ja iz Živog zida ne izlazim dok kod Branimir Bunjac bude sjedio sa mnom u Saboru. U onom trenutku kada ga se makne iz Sabora ja ću izaći iz Živog zida”, zaključio je Pernar, prenosi N1.

Podsjetimo, predsjednik stranke, Ivan Sinčić, objavio je jučer da će suspendirati Branimira Bunjca.

“Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Odluka disciplinske komisija stranke može ići u četiri smjera, objasnio je Sinčić, a to su: opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.

VIDEO Pernar traži da se utječe na Sinčićevu suprugu, najavljuje odlazak iz stranke ako Bunjac bude izbačen

Facebook Komentari