Još danas vlaga, sparina, mogući pljuskovi, a onda….

Vrijeme će danas biti slično kao i prethodnih dana, bit će djelomice sunčano i vrlo toplo, no od sredine dana mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a zbog puno vlage bit će i sparno.

U istočnijim i južnim predjelima promjenjiva naoblaka moguća je već tijekom prijepodneva, a lokalno je moguće i malo kiše. Ipak, izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom bit će češći poslijepodne.

Od sredine dana uz razvoj oblaka, pljuskova i grmljavine očekuje se u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. Pritom je ponegdje moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, prolazno pojačan vjetar i tuča. Poneki grmljavinski pljusak moguć je i uz obalu Dalamcije.

Do kraja dana i navečer postupno će doći do izdizanja oblaka nastalih dnevnim razvojem, slabljenje oborina, većinom i u prestanku, a još poneki izraženiji pljusak moguć je u Posavini.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo koje će krajem dana jačati, osobito prema otvorenom moru.

Najviše dnevne temperature bit će u većini krajeva između 23 i 28 stupnjeva, najtoplije na sjeverozapadu – do 29.

Uz nagli porast temperatura zraka, ali i zbog sparine, biometeorološke prilike razmjerno su nepovoljne, a nekima bi još mogla smetati i visoka koncentracija peludi korova.

Četvrtak donosi stabilizaciju vremena: bit će pretežno sunčano, doći će do smanjenja vjerojatnosti za pljuskove, a još poneki je moguć uglavnom u Slavoniji. Zapuhat će umjeren i jak jugozapadnjak na kopnu, te jugo uz obalu, a temperature zraka bit će slične današnjima, ponegdje u kopnenim krajevima moguće i do 30 stupnjeva.

Prema kraju tjedna tridesetice će biti sve češće, javlja meteorologinja N1.

Facebook Komentari