Izbornik Indije motivnom porukom oprostio se od Jurice Jerkovića

Izbornik Indije i jedan od slavnih Hajdukovih igrača Igor Štimac emotivnom porukom oprostio se od Jurice Jerkovića, sjajnog ofenzivca zlatne generacije splitske momčadi.

Suze polako klize niz obraze dok pišem i prisjećam se zajedničkih trenutaka…
Odrastali smo gledajući tvoje lepršave poteze, maštajući kako bi jednog dana narasli do tvojih visina.
Bio si uzor, 10-tka igračka i ljudska , dobri i uvijek raspoloženi prijatelj , naš Jure…
Hvala ti na svemu i “ mirno plovi rajskim prostranstvima “ kapetane!!!

Obitelji i najbližima iskrena sućut!

Igor Štimac
04. Lipnja 2019.
Buri Ram-Tailand

Bivši kapetan Hajduka i sjajni ofenzivac zlatne generacije splitske momčadi, Jurica Jerković, preminuo je u 70. godini života.

Jurica Jerković bio je sedamdesetih godina prošlog stoljeća jedna od ključnih karika Hajduka pod vodstvom Tomislava Ivića te je osvojio tri naslova jugoslavenskog prvaka i pet titula pobjednika jugoslavenskog kupa.

S kapetanskom vrpcom oko ruke bio je jedan od ljubimaca poljudske publike, a zajedno sa Šurjakom i Žungulom predstavljao je neprestanu opasnost po suparničke obrane. Za Bile je nastupio u više od 500 utakmica te se nalazi među deset najboljih klupskih strijelaca svih vremena.

Redove Hajduka napustio je 1978. godine kako bi zaigrao za švicarski Zürich, s kojim je također osvojio naslov prvaka te tamošnji liga-kup, a karijeru je završio u Luganu. U Švicarskoj je tri puta proglašavan za najboljeg stranca, na Poljud se krajem osamdesetih godina vratio kao sportski direktor.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 43 puta i postigao šest pogodaka, uključujući i onaj na Peleovom oproštaju na Maracani.

Hrvatski nogometni savez izražava sućut obitelji Jurice Jerkovića zbog ovog nenadoknadivog gubitka, piše na stranici HNS-a.

Facebook Komentari