Božinović ojačava međimursku policiju

Nakon što je u subotu oko tisuću prosvjednika od državnih institucija zatražilo da riješe probleme koje im stvaraju neki pripadnici romske manjine, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Čakovcu se sastao vodstvom Policijske uprave međimurske.

– Sastanak se odužio jer problem nije jednostavan, rekao je ministar.

Kad bi rješenje ovog problema ovisilo samo o policiji on bi odavno, kaže, bio riješen, odnosno ne bi ni postojao. Mi govorimo o problemu koji nije problem samo u Hrvatskoj i Međimurju, nego i u svijetu. Ovdje nismo da bismo teoretizirali nego da bismo vidjeli kako se ono što se radi na svjetskoj razini može implementirati na razini romske zajednice koja živi ovdje u Međimurju.

– Što se tiče broja policajaca, dakle, desetak ljudi je dobilo rješenja koji su prodrijetlom iz ovih krajeva da se vrate u PU međimursku. U 7. mjesecu će izaći dio nova generacija policijskih službenika, njih 17 i oni će ojačati rad policijske uprave. Također smo rekli da ćemo u organizacijskom smislu uvesti i kontakt policajce. Jedan je već stigao i koji će i nakon našeg odlaska ostati ovdje u Pribislavcu. Ukupno će stići 27 policajaca, rekao je ministar, javlja HRT.

Facebook Komentari