Uhićen Matija Hrgović: Brat poznatog boksača pao zbog droge, pokušao pobjeći policiji

U četvrtak navečer na području Sesveta uhvaćena su dvojica mladića s drogom, javlja zagrebačka policija. Jedan je od njih mlađi brat poznatog boksača Filipa Hrgovića, Matija.

Na području Sesveta u četvrtak u večernjim satima zagrebački policajci u parkiranom su automobilu marke VW zagrebačkih registarskih oznaka na mjestu vozača zatekli 26-godišnjaka, a na mjestu suvozača 23-godišnjaka.

Policajci su pritom na podu vozila ispred suvozačeva sjedala uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom, karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu.

23-godišnjak sa suvozačkog mjesta policajcima je pokušao pobjeći, ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga i vezan je sredstvima za vezivanje.
Odmah potom obojica su uhićena zbog sumnje u preprodaju droge.

U petak je izvršena pretraga automobila u kojem su mladići zatečeni, a kojim se 23-godišnjak samo koristi, odnosno koji nije njegovo vlasništvo. Pronađen je paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom s 263 grama kokaina.

Pretražena je i obiteljska kuća kojom se njih dvojica koriste, pri čemu je pronađeno ukupno 53,2 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima marihuane obljepljenih smeđom selotejp-trakom.

Pretražen je i dom u kojem živi 26-godišnjak, a koji se kao i prethodno pretražena kuća nalazi na području Sesveta. U prostoru doma pronađena je metalna improvizirana preša s tragovima kokaina.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od 23-godišnjaka je, zbog sumnje da je dobiven dilanjem droge, oduzet novčani iznos od više tisuća kuna.

Obojica osumnjičenika nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena su uz kaznene prijave.

Jutarnji list doznaje da je 23-godišnjak sa suvozačeva sjedišta u automobilu Matija Hrgović, mlađi brat poznatog boksača Filipa Hrgovića. S njim je u automobilu bio njegov prijatelj, 26-godišnji Ivan Kuretić, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article