18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Svjedočanstvo žrtve torcidaškog nasilja: U jednom trenu sam osjetio udarac u čelo,...

Svjedočanstvo žrtve torcidaškog nasilja: U jednom trenu sam osjetio udarac u čelo, tu sam se srušio….

Navijačko nasilje prošle je nedjelje još jednom pokazalo svoju tamnu stranu. Uoči derbija Dinamo – Hajduk skupina navijača splitskog kluba brutalno je pretukla slučajnog prolaznika. Tridesetogodišnji mladić o svemu, za HTV, govori prvi put.

Pred Ivanom je dug oporavak. Kosti u licu na nekoliko su mjesta puknule te ih sada povezuju četiri metalne pločice.

– Fizički ću se sigurno oporavit to je jasno, ali psihički… Svaki put kad izađem van kad krenem pješice, mogu se zapitati je li danas moj dan da me opet netko prebije, oduzme život i ode, govori.

Ivana su torcidaši napali na raskrižju blizu stadiona.

– Trčao sam sagnut preko ceste i u jednom trenu sam osjetio udarac u čelo, tu sam se srušio, drugi tren sam osjetio drugi udarac bočno. Poslije toga se ne sjećam koliko sam udaraca primio, prisjeća se.

Strašna je to trauma za cijelu obitelj, osobito roditelje.

– Njegove fizičke povrede kad sam ga vidjela prvi put na hitnoj, to je nešto strašno, ali ovo što sam čula što je izjavio, to nisu samo fizičke, to je dublje, govori Ivanova majka.

U policiji kažu da su reagirali na dojavu i obavili svoj dio posla.

– Po dovršetku kriminalističkog istraživanja predani su punoljetnici pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv maloljetnika je predana redovnim putem, kazala je Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

Od osam privedenih, u pritvoru je zadržan samo jedan. Ostali su pušteni na slobodu. Ivan se nada da će nasilnike stići pravda.

Najnovije

Još iz rubrike