Novaković o Plenkovićevu zahtjevu za izuzećem: Smatram da nam otežava rad

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković, komentirala je zahtjev premijera Andreja Plenkovića da se ona izuzme iz odlučivanja o njegovoj ulozi u aferi Hotmail

“Zahtjev za izuzeće došao je jučer popodne, mi smo primorani zbog toga stati s postupkom dok nadležno tijelo, za koje još ne znamo koje bi to moglo biti, odluči mogu li ja biti dijelom ovog predmeta. Ovisno o tome vidjet ćemo kako će se nastaviti ovaj postupak”, rekla je Novaković.

Upitana je li to otežavanje postupka, Novaković je rekla: “Smatram da nam otežava rad.”
Komentirala je i vrijeme kad se Plenković odlučio na slanje zahtjeva. “Smatramo da ukoliko je premijer smatrao da sam nepristrana i da bih se trebala izuzeti iz ovog predmeta zato što je Agrokor bio član HUP-a, bilo je puno više vremena da se to iskomunicira od jučer popodne”, rekla je Novaković.

“Ovo tijelo nikad nije imalo zahtjev za izuzeće, niti se postupalo po tome. Činjenica je da je Martina Dalić navela moj rad u okviru HUP-a, nakon mog kratkog očitovanja ona nije inzistirala na mom izuzeću pa nismo shvatili to kao njen zahtjev i nastavili smo normalno sjednicu”, rekla je Novaković, prenosi N1.

Facebook Komentari