Plenković hvata crnog labuda: Neki mediji pišu da slijedi smjena čelnika splitskog HDZ-a, evo što o svemu kažu Petar Škorić i Gradski odbor

Odjeci nedjeljnih izbora još odjekuju gradom pod Marjanom. Iako je dobio značajno manje glasova nego na prethodnim izborima za Europski parlament, SDP je nakon dugo vremena u Splitu dobio najviše glasova na nekim izborima.

To prvenstveno može zahvaliti drastičnom padu potpore HDZ-u koji je ove izbore u Splitu završio kao drugoplasirani. Željko Kerum, koalicijski partner HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, zaključio je još u ponedjeljak ujutro da je HDZ peti mandat izgubio upravo zbog “gubitka” Splita, a nakon toga su i neki splitski HDZ-ovci, poput predsjednika GK Spinut, javno ustvrdili da su rezultati nedjeljnih izbora neuspjeh HDZ-a. U medijima su se zadnja 24 sata pojavile informacije o tome što se događalo na jučer održanoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Split na kojoj su se komentirali rezultati izbora.

Nekoliko nacionalnih medija danas je otišlo korak dalje tvrdeći u naslovima da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković planira smjenu čelnika splitskog HDZ-a, Petra Škorića. Zbog ovih nagađanja Dalmacija danas kontaktirala je samog Škorića i upitali za komentar.

– Jučer je održana redovita sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split na kojoj smo se okupili kako bi zajedno prokomentirali ostvarene rezultate na nacionalnoj i gradskoj razini i donijeli zajedničke zaključke. Zadovoljni smo što je sjednica protekla u iznimno konstruktivnom tonu i pozitivnom ozračju što je dijametralno suprotno od navoda “neimenovanog izvora” koji su se mogli pročitati u nekim medijima. “Potrebno zajedništvo i još snažniji politički angažman” Svi nazočni članovi Gradskog odbora su iskoristili svoje pravo i dužnost te su istaknuli probleme iz vlastite perspektive što je rezultiralo zaključkom kako nam je potrebno zajedništvo i još snažniji politički angažman u isticanju svih brojnih pozitivnih rezultata koje je HDZ ostvario posljednjih godina, kako na razini Republike Hrvatske, tako i na razini Grada Splita – ističe Škorić.

U nastavku pročitajte očitovanje članova Gradskog i Nadzornog odbora HDZ-a koji su nazočili sinoćnjoj sjednici stranke:

“Ovim putem svi zajedno osuđujemo zlonamjerno, tendenciozno i u prvom redu netočno izvješćivanje tzv. „insajdera“ koji je svjesno iznio pogrešni kontekst sastanka kao i ozračje koje nije bilo ni blizu dramatično ni destruktivno, kao što svrha sastanka ni u kojem slučaju nije bila „traženje pedra“. Nedopustivo je da pojedinac ili pojedinci, potaknuti vlastitim neostvarenim ambicijama, pokušavaju rušiti snagu HDZ-a, kao i destabilizirati gradsku organizaciju kojoj pripadaju. Rezultat našeg zajedničkog rada i političkog angažmana je šest godina političkih pobjeda i kvalitetnih rezultata na svim razinama, a ovaj rezultat nam treba biti poticaj da naš angažman samo dodatno pojačamo i nastavimo kročiti putem koji smo započeli. Niti jednom pojedincu iz naših redova nećemo dopustiti da to dovede u pitanje zbog osobnih interesa i probitaka.

Ove navode svojim potpisom potvrđuju svi članovi Gradskog i Nadzornog odbora koji su nazočili na sinoćnjoj sjednici: Petar Škorić, Domagoj Maroević, Duje Sučić, Tomislav Prljević, Filip Odrljin, Nino Vela, Ivica Bašić, Ivan Bikić, Andrija Čaljkušić, Marija Čizmić, Željko Đapić, Ante Jukić, Ivica Kusić, Edita Maretić Dimlić, Vice Mihanović, Miljenko Modrić, Živko Nenadić, Mirko Ramljak, Milan Stojić, Katarina Šimundža Bešker, Marko Žaja, Dražen Nikolić, Josip Župić i Ante Ribičić”, prenosi Dalmacija danas.

Facebook Komentari