Marić o isčezloj kući pod Sljemenom: Doći će vrijeme kada ću ja govoriti, sada neka radi Povjerenstvo

Kuća od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavljena je iz svih imovinskih kartica ministra državne imovine Gorana Marića, iako je bila u vlasništvu njegove supruge, piše u četvrtak Jutarnji list.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi dnevnik.

Ta su kuća i zemljište u zemljišnim knjigama od 2006. do 2013. godine glasili na suprugu ministra Marića, a poslije, sve do danas, na njihova sina.

U Marićevoj imovinskoj kartici iz 2008. godine spominje se samo da je ministrova supruga vlasnica zemljišta od 1000 četvornih metara u Zagrebu te da je vrijednost zemljišta 1,1 milijun kuna i da na zemljištu nema tereta. U toj kartici nema spomena o kući na tom zemljištu, niti se navodi što se s tim zemljištem poslije dogodilo pa ni u napomenama u imovinskim karticama iz kasnijih godina, ističe Jutarnji.

Tako se ne navodi ni to da je na zemljištu sagrađena nova kuća od oko 140 četvornih metara i garaža. Uvidom u zemljišne knjige Jutarnji list je utvrdio da je supruga Gorana Marića u prosincu 2006. godine kupila spomenuto zemljište s kućom i to po cijeni od 1,45 milijuna kuna. U kupoprodajnom ugovoru opisano je da je riječ o “zgradi ukupne površine 67 četvornih metara te dvorištu površine od 500 četvornih metara i oranici od 577 četvornih metara”.

Ta nekretnina ministra Marića spominje se samo u imovinskoj kartici iz 2008. godine u kojoj stoji da je njegova supruga vlasnica 1/1 – “zemljišta od 1000 četvornih metara u Zagrebu vrijednog 1,1 milijun kuna te da na nekretnini nema tereta”.

Dakle, nema spomena kuće od 67 četvornih metara koja se, pak, vidi u kupoprodajnom ugovoru iz 2006. godine. Marić je karticu, kako piše na njoj, predao u veljači 2008., a u svibnju iste godine od Grada Zagreba je zatražena “lokacijska dozvola za izgradnju zamjenske stambene zgrade (s jednom stambenom jedinicom) i pomoćne zgrade – garaže, koja je i izdana u svibnju 2008. godine”.

U kartici iz 2010. godine ministar Marić nije naveo tu promjenu, odnosno gradnju kuće, piše Jutarnji list.

Uoči sjednice Vlade u četvrtak, novinari su ministra Marića zatražili komentar ovih informacije. Bio je kratak: “Vrijeme je za rad Povjerenstva. Volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku. Doći će vrijeme kada ću ja govoriti, sada neka radi Povjerenstvo”, odgovorio je Marić i otišao, javlja N1.

Facebook Komentari