Bačić otkrio kako je znao za neobjavljenu presudu

Predsjednik Kluba HDZ-a, Branko Bačić, rekao je u Saboru da mu nije bila želja napadati predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Natašu Novaković.

Upitan kako je već saznao da je poništena odluka Povjerenstva o sukobu interesa Martine Dalić, jer se mora najprije odlučiti o izuzeću Nataše Novaković, Bačić je odgovorio: “Pa rekla mi je Martina Dalić. To nije sporno kako je Upravni sud to znao.”, piše N1.

Upravni sud u Zagrebu, podsjetimo, poništio je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od prosinca 2018. godine kojom se utvrdilo da se bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić pri angažiranju takozvane skupine Borg ogriješila o odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, objavio je Jutarnji.

Bačić je danas istaknuo da Novaković nije postavljena na mjesto predsjednice Povjerenstva kako bi odlučivala u korist dužnosnika i zastupnika HDZ-a, nego da radi po zakonu.

“Nataša Novaković je dobila povjerenje Sabora i HDZ-a zato što je ispunila sve dužnosti da taj posao obavlja, ali to ne znači da kao zastupnik HDZ-a i zastupnik u Saboru moram i trebam prešutjeti nešto što mislim da je trebala napraviti, a ja držim da kad postoji zahtjev za izuzećem u nekom predmetu nije na vama da kažete, nego da priupitate tijelo koje zakonom trebate priupitati jeste li ili niste u sukobu interesa”, rekao je Bačić.

Istaknuo je da “samo kršenje načela obnašanja javne dužnosti nije sukob interesa”, ali da se u javnosti stvara dojam da je to tako.

“Mi nećemo i ne želimo utjecati na rad Povjerenstva i odbijam bilo kakve insinuacije na to, ali ne može nam nitko uzeti pravo da u Saboru na izvješću o radu Povjerenstva kažemo što o tome mislimo”, rekao je Bačić.

Kako to: Upravni sud poništio odluku povjerenstva oko Martine Dalić i Grupe Borg – jer je Nataša Novaković u sukobu interesa zbog Todorića

Facebook Komentari