Migranti stradali jer je krijumčar pokušao pobjeći policiji

Policijski službenici policijske postaje Mursko Središće su jutros oko 4 sata u Grabrovniku, prilikom nadzora državne granice uočili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka te posumnjali da se radi o nezakonitim migrantima.

Uz upaljena rotacijska svjetla krenuli su u potjeru za vozilom. Tijekom potjere odbjegli vozač velikom brzinom u pretjecanju prošao je pored drugog policijskog vozila, kojom prilikom je udario u retrovizor navedenog vozila.

Policijski službenici nastavili su potjeru za odbjeglim vozačem, koji je zbog neprilagođene brzine nedaleko mjesta Banfi, u oštrom zavoju sletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu.

Dvadesetogodišnji vozač, državljanin Srbije nakon nesreće pokušao je pobjeći s mjesta događaja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan i priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Petorica stranih državljana, koji su se nalazili u osobnom automobilu vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Trenutno se nad njima provodi postupak sukladno odredbama Zakona o strancima.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Facebook Komentari