Predsjednica o tome kad će objaviti kandidaturu za sljedeći mandat

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga čestitala je vojsci njihov dan i prisjetila se prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

“Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo”, ispričala je predsjednica, prenosi N1.

Na pitanje je li zadovoljna stanjem u vojsci, predsjednica kaže kako je i zadovoljna i nije.
“Općim stanjem jesam. Zadovoljna sam stanjem morala, etike, njihovim ponašanjem u međunarodnim misijama. Rijetko smo imali incident koji uključuje hrvatske vojnike. Nisam zadovoljna njihovim životnim standardom. Nove vojarne izgledaju odlično, ali ima još vojarni koje treba preurediti i omogućiti bolje životne uvjete”, rekla je predsjednica.

O novim avionima će se, kaže, govoriti na sjednici Vijeća za obranu 4. lipnja.

Što se tiče kandidature na predstojećim izborima, predsjednica kaže: “Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga.”
“Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima”, kaže predsjednica, a kandidaturu će, kaže, objaviti “jednog lijepog sunčanog dana”.

Predsjednica smatra i da HDZ nije doživio poraz na europskim izborima, ali kaže da nije stigla detaljno proučiti rezultate.
“To je trend u cijeloj Europi. Da ljudi gube povjerenje u politiku, političare i institucije.

Razgovarala sam s predsjednicima Europskog vijeća i EK-a.

Suverenistička politika nije u neskladu s EU-om i NATO-om. Izvrsno je da smo u NATO-u, ali znam kako funkcionira NATO. Jamčim da je OSRH najbolji jamac sigurnosti u Hrvatskoj”, rekla je predsjednica.

Hrvatska danas doznaje: Na Pantovčaku su zbog rezultata EU izbora zabrinuti za stabilnost zemlje, Predsjednica RH će u utrku za drugi mandat

VIDEO Analiza: Gdje je crni labud, sukobi u HDZ-u nakon slabog rezultata, kandidatura Kolinde Grabar Kitarović i šanse Kolakušića na predsjedničkim izborima

Facebook Komentari