12.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Majka mladića kojeg su pretukli Torcidaši: Neopisivo ga sve boli i ljut...

Majka mladića kojeg su pretukli Torcidaši: Neopisivo ga sve boli i ljut je, no braći je rekao da im se ne osvećuju

Policija još nije identificirala osobe koje su u nedjelju oko 17.45 sati na križanju Branimirove i Ulice Donje Svetice brutalno pretukle slučajnog prolaznika Ivana C. (31), no sumnjaju da su ti napadači među 10 uhićenih navijača Hajduka, piše Jutarnji.

Naime, policija je zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi na istom raskrižju u isto vrijeme kad je pretučen Ivan C. kazneno prijavila osmoricu navijača Hajduka: S.M. (22), J.V. (20), R.Š. (19), T.J. (25), P.B. (20), R.C. (20), G.U. (18) te D.V. (31).

Je li koji od njih nesretnom mladiću bacio bocu u glavu i potom ga udario nekoliko puta nogom u glavu slomivši mu gornju i donju čeljust te nos uz napuknuće lubanje, intenzivno se istražuje vještačenjima cipela uhićenih, ali i pregledom snimki nadzornih kamera sa spornog raskrižja. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, upravo zbog vještačenja tragova policija je uhićenim navijačima Hajduka izuzela svu odjeću i obuću te su na ispitivanje u tužiteljstvo dovedeni u posebnim zamjenskim bijelim odjelima.

Išao s ručka

Kako je do napada na nedužnoga prolaznika došlo, još uvijek se ne zna, no policija je zaključila da se brutalni napad na Ivana C. dogodio uslijed sukoba pripadnika Torcide i neutvrđenih pripadnika BBB-a. Dakle, koliko je za sada poznato, policija te druge navijače Dinama za sada nije identificirala. Sukobljene strane su se međusobno tukle rukama i nogama koristeći pritom čaše, boce i drvene letve.

Dok se čeka okončanje istrage, da istina izađe na vidjelo, pred Ivanom C. su operativni zahvati. Njegova majka Štefica C. je neutješna. Sin joj je nastradao dok je s nedjeljnog ručka išao prema kući gdje ga je čekao bolestan pas kojeg je trebao pripremiti za operaciju.

– Doktori pretpostavljaju da će sin možda u četvrtak biti operiran. Čekaju da otekline splasnu kako bi operacija kostiju lica prošla što uspješnije. Ivanu su skroz smrskane kosti, gornja čeljust mu se miče kad nešto kaže ili ako guta, pa zato pije na slamku, jede kašasto, trpi neopisive bolove. Bol u čelu ga rastura. Samog događaja se baš i ne sjeća, osim leteće boce prema njegovoj glavi te dva udarca, jedan nogom u glavu dok je stajao i drugi dok je već bio na podu – kaže Jutarnjem Štefica C., majka pretučenog.

Trenirao karate

Na upit je li njezin sin ikad išao na stadion i prati li nogomet, kazala je da mu se miješaju emocije.

– Znate li što mi je rekao? ‘Mama, bijesan sam i ljut. Nisam se uspio snaći kad su istrčali iz auta. I reci braći da se primire, da ne rade gluposti, da se ne osvećuju.’ Inače, Ivan je u skroz drugom sportu s trojicom braće. Trenirali su karate od malih nogu i nikad nisu zloporabili naučeno, već okreću glavu i izbjegavaju sukobe. Da, ogorčen je divljaštvom. Toliko voli ovu zemlju da nije otišao u inozemstvo raditi kad mu se ukazala prilika. Nije imao obilježja, izrazito je nenametljiv i samozatajan. I onda se dogodi ovaj užas.

Uvjerena sam, da je primio još koji udarac u glavu, jer samo su ga lupali u glavu, danas bi bio mrtav. Među prvim pitanjima koje je postavljao kad je hospitaliziran bila su ona vezana uz njegova psa Ringa. To je mali križanac kojem je u nedjelju kad je pretučen žurio kući kako bi ga pripremio za operaciju šape – kaže nam još Ivanova majka, uvjerena da huligani u Zagreb nisu došli na utakmicu, nego tući se.

Dva kombija

Osim sinovljeva oporavka, Štefica C. ima još jednu želju – zahvaliti osobno i stisnuti ruku mladićima koji su njezinom Ivanu, nakon što je pretučen, pomogli i dopratili ga onako krvavog i onemoćalog kući, gdje je pozvana Hitna pomoć.

Podsjetimo, brat pretučenog Jutarnjem je još prvu večer ispričao kako je njegov Ivan u kobno vrijeme čekao na raskrižju kako bi prešao cestu. No, iznenada su iz dva kombija, koja su se zaustavila ispred njega, istrčali pripadnici Torcide s navijačkim obilježjima. Jedan je prema Ivanu bacio bocu, a kako se uspio izmaknuti, drugi ga je huligan udario nogom u glavu.

Nakon što je pao na tlo, nekolicina ga je nastavila cipelariti, da bi se nekako uspio pridignuti i početi trčati. I tijekom bijega je primao udarce, a kad je uspio pretrčati cestu, pomogli su mu građani, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike