Japan: U napadu nožem ubijeno dvoje ljudi, 17 ozlijeđeno

Dvije su osobe ubijene u napadu nožem jutros u predgrađu Tokija, a od samoranjavanja je preminuo i napadač. U napadu je 17 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, koje su zadobile ozljede glave i vrata, rekao je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

BBC prenosi da su od posljedica napada preminuli djevojčica i 39-godišnji muškarac.

Sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je danas završio četverodnevni radni posjet Japanu.

– Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet “zemlji izlazećeg sunca”.

Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, prvo ušao u autobus koji je prevozio osnovnoškolke, a potom napao i one koji su bili na autobusnoj stanici. Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža, piše HRT.

Share This Article