Zvijezda izbora Mislav Kolakušić obratio se javnosti: Strašno je da s 11 posto glasova HDZSDP osvoji 8 mandata, probudite se

Kolakušić je osvojio preko 68 tisuća preferencijskih glasova, a jučer je na svojem biračkom mjestu novinarima ponovio svoju staru izjavu – da će se, ukoliko uđe u Europski parlament, istaknuti kandidaturu i na predsjedničkim izborima.

Najveće iznenađenje jučerašnjih izbora, Mislav Kolakušić, danas se obratio javnosti, nakon što jučer nije bio dostupan medijima za komentare svog izbornog uspjeha. Strašno je da s 11 posto glasova SDPHDZ osvoji 8 mandata, probudite se, rekao je Kolakušić i dodao da se stvari mogu mijenjati jedino ako na izbore iziđe bar 75 posto birača.

Zahvala volonterima

Kolakušić se na početku zahvalio obitelji i volonterima, ali i upozorio kako je većina građana ponovno odlučila da ih ne zanima što se događa u Hrvatskoj te da je manjina opet osigurala osam mandata, kako je rekao, istoj stranci HDZSDP.

Upozorio je da se Hrvatska može mijenjati samo izlaskom na izbore i isključivo u Saboru. Najavio je da nakon što je osvojio mandat u EP, kreće u predsjedničku kampanju.

“Ne možete dopustiti da manjina vlada. Građani morate se osvijestiti i izaći na izbore. Sada smo pokazali da nas ima i da možemo. Nismo imali prostor u medijima, služili smo se onim čime možemo, google reklamama i društvenim mrežama. Vrijeme je da nam date prostora”, poručio je Kolakušić.

Kaže da je relativno zadovoljan osvojenim glasovima te je ranije najavio kako će se, osvoji li manje od osamdeset tisuća glasova, prestati baviti politikom. Smatra da sve stranke i liste koje su ostvarile manje glasova trebaju izaći iz politike jer je “sto tisuća glasova otišlo u vjetar”. Inače, Kolakušić je očekivao da će na jučerašnjim izborima osvojiti 120 tisuća glasova tj. dva mandata.

Predsjednička kampanja iz Bruxellesa

Kolakušić je dodao da je vodio visokopersonaliziranu kampanju jer građanima želi poručiti kako će sve što priča i obećava osobno ostvariti: “Ne pokret, ne stranka. Ako nešto ne bude ostvareno građani će znati koga će potražiti. Prije svakih izbora imamo puno obećanja i programa koje se nitko ni ne trudi ostvariti”.

Na pitanje kako misli voditi predsjedničku kampanju i biti dobar eurozastupnik, Kolakušić je poručio da će kampanju voditi iz Bruxellesa.
“Idem u Europski parlament, prisustvovat ću sjednicama, moji uredi će pripremiti sve materijale. Što mislite koliko meni kao pravniku treba vremena da proučim dokumentaciju i pripremim se, vrlo malo? Nakon što preuzmem funkciju u Parlamentu, odmah krećem s kampanjom za predsjednika”, kaže.

Bio bi i premijer

Ako se prije predsjedničkih raspišu izvanredni parlamentarni izbori, Kolakušić se i na njima planira kandidirati. Osvrnuo se na kritike politologa i analitičara koji smatraju da pokazuje naznake autoritativne vladavine jer planira preuzeti ulogu premijera, ministra policije i ministra pravosuđa.

“Tu se vidi enormno nepoznavanje društveno-političkih odnosa i institucija. Ministar pravosuđa i ministar policije kao i ministar poljoprivrede su dio izvršne vlasti. Njih bira premijer”, rekao je Kolakušić koji želi osobno preuzeti odgovornost za “najveći karcinom društva – korupciju”.

“Vi građani niste ni svjesni koji su to razmjeri. Oni su u stanju milijarde kuna pretvoriti u prah i pepeo radi sitnih provizija”, poručio je budući europarlamentarac.

Poručio je da za promjene koje planira treba podršku bar 600 tisuća ljudi

“Prešli smo prag od osamdeset tisuća, hvala građanima, ali za promjene je potrebno minimalno 600 tisuća građana”, poručio je Kolakušić koji ne vidi ništa nezakonito u tome da se kao predsjednik natječe i na parlamentarnim izborima.

Na pitanje zašto se jedini nije nigdje pojavio jučer dok su se čekali rezultati, Kolakušić je poručio da je sinoć bio prvi dio velike prekretnice za njegovu obitelj te da je to vrijeme proveo s njima. “Estradizacija, hrana, to nije naša priča. Ja sam ovo do sada financirao svojim novcem, do zadnje lipe. Cijeli trošak je išao na nekoliko zastava, štandove, oglašavanje na internetu”, poručio je.

Dodao je da nema uzore te na pitanje je li on lijevo ili desno, odgovorio da su to zastarjele podjele.

Očekuje da će u Europskom parlamentu biti tek na jednom ili dva zasjedanja jer će nakon toga postati predsjednik, dodavši: “Čut će za Hrvatsku, vjerujte mi”.

Pojasnio je i zašto planira preuzeti sve tri funkcije.

“Svako mjesto je vrijedno, ne možete mijenjati Hrvatsku ako nemate zastupnika u EP. Ovo je jedna u nizu pobjeda koje moramo ostvariti. Pokušavamo napraviti automobil. Ovo su kotači, predsjednički će biti karoserija, a nakon toga ćemo staviti motor i mijenjač. Promjene koje tražim su drastične, za njih trebam potporu građana” rekao je Kolakuši, prenosi N1.

Facebook Komentari